Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision: Anställda i kommunala fastighetsbolag ska ha ett hållbart arbetsliv

Publicerad 2017-02-14

Utveckling av den lokala löneprocessen, större inflytande över arbetstidens förläggning och bättre förutsättningar för chefer att arbeta med arbetsmiljön. Det är viktiga avtalskrav som Vision kommer att driva för anställda i kommunala fastighetsbolag.

I dag överlämnar Vision sina avtalskrav gällande anställningsvillkor till arbetsgivarorganisationen Fastigo. Målet är att teckna ett avtal som bidrar till ett mänskligt och jämställt arbetsliv.

Fokus ligger i år på allmänna anställningsvillkor då Vision och Fastigo träffade ett treårigt löneavtal förra våren. Vision vill fortsätta att utveckla den lokala löneprocessen och bidra till att skapa jämställda löner.

-  När våra medlemmar får lön efter sina prestationer så kan vi minska löneskillnaderna mellan kvinno- och mansdominerade yrken och sektorer, säger Veronica Magnusson förbundsordförande i Vision.

En prioriterad fråga är chefers förutsättningar att jobba förebyggande med arbetsmiljön. Det är helt avgörande för att skapa ett hållbart arbetsliv, menar Vision.

-  Om inte chefer har förutsättningar att leda sina medarbetare är alla andra insatser verkningslösa. Chefer ska ha rätt förutsättningar för att kunna leda medarbetarna och driva arbetsmiljöarbetet hand i hand med verksamhetsutvecklingen, säger Veronica Magnusson.

Övriga krav i yrkandet:

  •  Större tydlighet från arbetsgivarna att ta ansvar för en hälsosam arbetsbelastning och rimliga arbetstider.
  •  Medlemmarna ska ha större inflytande över arbetstidens förläggning.
  •  Växling av semesterdagstillägg mot lediga dagar ska utvecklas till uttag av ledig tid.
  •  Anställda som arbetar hemifrån ska få stöd av arbetsgivaren till teknisk och ergonomisk bra digital arbetsmiljö.
  •  Arbetsgivarens avsättning till pensionen ska öka. Medarbetare ska ha rätt att gå ner i arbetstid i slutet av arbetslivet.

Avtalet berör cirka 2300 medlemmar. Den 1 maj ska det nya avtalet vara klart.

Läs Visions avtalskrav i sin helhet på www.vision.se 

För ytterligare kommentarer kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn 070 746 21 24 eller förhandlande ombudsman Joakim Harnesk, tfn 072 227 32 01.  

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar