Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Socialchefer: Lättare att rekrytera personal till socialtjänsten

Publicerad 2017-09-21

Det har blivit lättare att rekrytera personal till socialtjänsten, det visar Visions Socialchefsrapport 2017. Mer än hälften av socialcheferna anger att behovet av inhyrd personal kommer att upphöra innan årsskiftet.

Visions årliga Socialchefsrapport undersöker hur landets socialchefer ser på förutsättningarna för att skapa en god personalförsörjning i socialtjänsten. I årets rapport uppger över hälften (54 procent) av cheferna att det råder balans alternativt är lätt att rekrytera till socialtjänstens verksamheter. Det är en klar förbättring jämfört med exempelvis 2016 då situationen var som värst.

-  Det är ett efterlängtat men skört trendbrott vi ser. Alla de viktiga insatser som kommunerna nu genomför när det gäller introduktion, förbättrad arbetsmiljö och högre lön har börjat betala sig, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

En indikation på ett trendbrott är att behovet av att hyra in personal för att klara verksamheten börjar minska. Nästan sex av tio socialchefer (58 procent) anger att behovet av att anställa konsulter eller inhyrd personal kommer att upphöra innan årets slut. Nästan en tredjedel (33 procent) anger att behovet redan har upphört.

-  Medarbetarna i socialtjänsten ska ha ett mänskligt arbetsliv med en rimlig arbetsbelastning, en god introduktion och chefer med tid att leda. Nu måste kommunerna hålla i det goda arbetet med att utveckla socialtjänsten, säger Veronica Magnusson.

Personalsituationen inom socialtjänsten har länge varit tuff med höga sjuktal och medarbetare som väljer att lämna yrket. Störst brist är det fortfarande på chefer och socialsekreterare. Tuffast är det inom den sociala barn – och ungdomsvården där utannonserade tjänster har haft väldigt få sökande och många vakanser blivit obesatta. En hög andel (85 %) av socialcheferna anser att det är svårt att rekrytera medarbetare för att arbeta med barn och unga.

Visions Socialchefsrapport 2017 bifogas med detta pressmeddelande.

För ytterligare kommentarer kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn 070 - 746 21 24, eller Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg, tfn 072 214 95 80.  

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar