Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Nytt avtal klart för anställda i kommunala fastighetsbolag

Publicerad 2017-05-05

Vision och arbetsgivarorganisationen Fastigo har i dag tecknat ett nytt avtal om anställningsvillkor för anställda i kommunala fastighetsbolag. Avtalet är treårigt och gäller från 1 april 2017 till och med 31 mars 2020.

-  Vision är nöjda med avtalet som ger våra medlemmar större inflytande över sitt arbetsliv och möjlighet till en bättre balans mellan arbete och fritid. Målet är att bidra till ett mänskligt arbetsliv och med detta avtal tar vi steg framåt, säger Veronica Magnusson, Visions förbundsordförande.

Det aktuella löneavtalet, som tecknades 2016, förlängs ett år i samband med att det nya villkorsavtalet undertecknas. Löneavtalet gäller nu också fram till och med 31mars 2020. På så vis får de två avtalen samma längd och parterna kan göra klart ett gemensamt arbete gällande löneavtalet.

Nyheter i villkorsavtalet:

  • Tjänstledighet för att prova annat arbete vid rehabilitering. Möjligheten innebär en alternativ väg för individen i sin rehabilitering, och skapar nya vägar för ett fortsatt hållbart arbetsliv
  • Tillgänglighet – gränsdragning mellan arbete och fritid. Många medlemmar har idag ett flexibelt arbete som kan utföras när arbetsuppgifterna kräver det. Hur hanterar vi till exempel telefonsamtal utanför arbetstid eller mejlkorgen? Det är exempel på frågor som man bör prata om på arbetsplatsen för att respektera tiden för återhämtning i syfte att orka arbeta livet ut.
  • Inlöst övertid Anställda och arbetsgivare är inte längre begränsade till den karensperiod på sex månader som tidigare fanns för att lösa in övertidsersättning. Nu kan de träffa överenskommelse om detta. I avtalet förtydligas att det inte innebär någon förändring av ordinarie arbetstidsmått och att sedvanliga viloregler gäller.

Avtalet berör cirka 2300 medlemmar. Läs mer på www.vision.se

För ytterligare kommentarer kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn 070 746 21 24 eller Joakim Harnesk, förhandlande ombudsman i Vision, tfn 072 227 32 01. 

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar