Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Visions medlemmar har tagit ansvar, det ska synas på lönen

2020-08-25

Nu drar de uppskjutna avtalsförhandlingarna igång igen för Visions medlemmar i kommuner, regioner, företag och Svenska kyrkan. Vi befinner oss i en mycket ovanlig situation och många ställer sig frågan hur det ska bli med lönerna och från vilket datum den nya lönen ska börja gälla.

Visions målsättning är ha nya centrala avtal på plats senast den 31 oktober då nuvarande avtal löper ut. Därefter tar de lokala processerna vid, i de fall de ännu inte är påbörjade, så att medlemmarna kan få ut sin nya lön så snart som möjligt. Vår ambition är att de nya lönerna ska börja gälla från den 1 april i år.

I media sprids just nu en bild av att det kanske inte blir några nya löner i år. Självklart skapar det oro. Därför vill jag betona att debatten gäller arbetsmarknaden i stort och inte specifikt sektorn där Visions medlemmar finns. Annat handlar om rena felaktigheter eller förhandlingsspel. Oavsett vad som sägs så förväntar vi oss att medlemmarna, som dragit ett tungt lass under våren och gör stora insatser i välfärden varje dag, ska få sina löneökningar och inte förlora något på grund av den kris som samhället genomgått. Visions medlemmar har tagit ett stort ansvar i en svår tid. Det ska synas i lönekuvertet.

Därför måste regeringen och samarbetspartierna, som just nu förhandlar om budgeten, se till att välfärden får tillräckligt med pengar för att säkra såväl goda planeringsförutsättningar som stabila löneökningar för medarbetare och chefer. Att välfärden måste utvecklas och förbättras var ett av huvudbudskapen i statsminister Stefan Löfvens sommartal i helgen. I talet underströk han att Sverige inte ska tillbaka dit vi var före pandemin - istället ska välfärden och inte minst äldreomsorgen utvecklas genom bättre villkor för de anställda.

Nu är det upp till bevis för politiker på alla nivåer att leverera.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

 

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar