Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Viktigt med fler dagar för pappor

2017-12-18

Förslaget om en ny föräldraförsäkring är välkommet och skapar förutsättningar för ett mer jämställt uttag av föräldraledigheten. Inte minst för att det sänder viktiga signaler till arbetsgivare om att pappor förväntas ta ut sina föräldradagar, vilket bidrar till att förändra normen på arbetsplatsen. På sikt leder det till mer jämställda löner och ett mänskligare arbetsliv.

Utredningen föreslår att föräldraförsäkringen totalt ska vara 460 dagar och att 151 dagar ska reserveras för vardera föräldern. Det betyder att en tredjedel ska öronmärkas för vardera föräldern och att den sista tredjedelen kan disponeras fritt.  Vision ser dagens förslag som ett viktigt steg mot en individualiserad föräldraförsäkring.

Att män och kvinnor delar mer lika på föräldraledigheten är en viktig pusselbit för att minska inkomstskillnaderna mellan kvinnor och män under arbetslivet, och även för att vi ska kunna få jämställda pensioner.  

Beräkningar frånInstitutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering, IFAU, visar nämligen att pappans föräldraledighet påverkar mammans framtida inkomst.För varje månad som pappan är föräldraledig ökar mammans framtida årsinkomst med nära sju procent. Det gäller även sedan man tagit hänsyn till hur länge mamman själv varit föräldraledig. Mammornas föräldraledighet påverkar dock inte pappornas framtida årsinkomst.

Ett jämnare uttag av föräldraförsäkringen, med delat ansvar för barn och hemarbete, lägger också grunden för ett mer hållbart arbetsliv. Vi vet att dubbelarbete, betalt yrkesarbete och obetalt arbete i hemmet, riskerar att leda till ökad stress. Statistiken visar också att de som tar ut mest föräldraledighet och VAB också drabbas mer av ohälsosam stress och sjukskrivning.

För att bidra till ett jämnare uttag av föräldraförsäkringen tecknar Vision och arbetsgivare avtal med ett ”föräldrapenningtillägg”. Det innebär en extra ersättning, utöver föräldrapenningen, som en ekonomisk kompensation till den person som är föräldraledig. Jag är stolt och glad över att Vision bidrar praktiskt i denna viktiga fråga om hur arbetslivet kan bli mer jämställt och mänskligt.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar