Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Viktigt med fler dagar för pappor

2017-12-18

Förslaget om en ny föräldraförsäkring är välkommet och skapar förutsättningar för ett mer jämställt uttag av föräldraledigheten. Inte minst för att det sänder viktiga signaler till arbetsgivare om att pappor förväntas ta ut sina föräldradagar, vilket bidrar till att förändra normen på arbetsplatsen. På sikt leder det till mer jämställda löner och ett mänskligare arbetsliv.

Utredningen föreslår att föräldraförsäkringen totalt ska vara 460 dagar och att 151 dagar ska reserveras för vardera föräldern. Det betyder att en tredjedel ska öronmärkas för vardera föräldern och att den sista tredjedelen kan disponeras fritt.  Vision ser dagens förslag som ett viktigt steg mot en individualiserad föräldraförsäkring.

Att män och kvinnor delar mer lika på föräldraledigheten är en viktig pusselbit för att minska inkomstskillnaderna mellan kvinnor och män under arbetslivet, och även för att vi ska kunna få jämställda pensioner.  

Beräkningar från Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering, IFAU, visar nämligen att pappans föräldraledighet påverkar mammans framtida inkomst. För varje månad som pappan är föräldraledig ökar mammans framtida årsinkomst med nära sju procent. Det gäller även sedan man tagit hänsyn till hur länge mamman själv varit föräldraledig. Mammornas föräldraledighet påverkar dock inte pappornas framtida årsinkomst.

Ett jämnare uttag av föräldraförsäkringen, med delat ansvar för barn och hemarbete, lägger också grunden för ett mer hållbart arbetsliv. Vi vet att dubbelarbete, betalt yrkesarbete och obetalt arbete i hemmet, riskerar att leda till ökad stress. Statistiken visar också att de som tar ut mest föräldraledighet och VAB också drabbas mer av ohälsosam stress och sjukskrivning.

För att bidra till ett jämnare uttag av föräldraförsäkringen tecknar Vision och arbetsgivare avtal med ett ”föräldrapenningtillägg”. Det innebär en extra ersättning, utöver föräldrapenningen, som en ekonomisk kompensation till den person som är föräldraledig. Jag är stolt och glad över att Vision bidrar praktiskt i denna viktiga fråga om hur arbetslivet kan bli mer jämställt och mänskligt.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Presskontakt

Vill du komma i kontakt med Vision angående ett pressärende? Här hittar du kontaktvägar till vår presschef och pressekreterare.

Kontakt