Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande.

Välkommen satsning på fler medarbetare

2018-04-16

Regeringens satsning i vårbudgeten på att behålla och rekrytera ny personal inom vård och omsorg är strategiskt viktig. Men inte bara vårdpersonal behöver rekryteras – även yrkesgrupper som medicinska sekreterare, tandsköterskor och tandhygienister måste bli fler för att kunna möta de växande behoven av välfärdstjänster.

I dag råder det stor brist på medicinska sekreterare i hela landet. Och bristen är allvarlig. Saknas det medicinska sekreterare läggs allt fler administrativa arbetsuppgifter på vårdpersonalen. Då riskerar vårdköerna att växa ytterligare och hela vårdkedjan att drabbas negativt vad gäller bemötande, patientkontakter, väntetider på provsvar mm. Medicinska sekreterare är centrala för patientsäkerheten och kan avlasta sjuksköterskor och läkare så att de får mer tid med patienterna. De har också en omfattande digital kompetens och är nyckelpersoner för digitaliseringen av vården.

Även inom tandvården saknas det personal. Tandsköterskor, specialisttandsköterskor och tandhygienister är nödvändiga för en modern och fungerande tandvård, men runt om i landet larmar nu Visions medlemmar om ett växande behov av fler kollegor.

Om budgetförslaget får gehör i riksdagen bör landsting och regioner använda det aviserade tillskottet till att förbättra löner och villkor för dessa nyckelgruppen i vården. Yrkesgrupperna är kvinnodominerade och måste värderas högre. Det finns hårresande exempel på att det ibland bara skiljer ett par tusenlappar i lön mellan den som är nyutbildad och den som har lång erfarenhet i yrket. Lönespridningen måste öka och kompetens och erfarenhet måste betala sig mer lönemässigt, annars flyr medicinska sekreterare och tandsköterskor till mer välbetalda yrken. Med dagens besked från regeringen finns det inte några ursäkter för arbetsgivarna att inte agera.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar