Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande.

Välkommen satsning på fler medarbetare

2018-04-16

Regeringens satsning i vårbudgeten på att behålla och rekrytera ny personal inom vård och omsorg är strategiskt viktig. Men inte bara vårdpersonal behöver rekryteras – även yrkesgrupper som medicinska sekreterare, tandsköterskor och tandhygienister måste bli fler för att kunna möta de växande behoven av välfärdstjänster.

I dag råder det stor brist på medicinska sekreterare i hela landet. Och bristen är allvarlig. Saknas det medicinska sekreterare läggs allt fler administrativa arbetsuppgifter på vårdpersonalen. Då riskerar vårdköerna att växa ytterligare och hela vårdkedjan att drabbas negativt vad gäller bemötande, patientkontakter, väntetider på provsvar mm. Medicinska sekreterare är centrala för patientsäkerheten och kan avlasta sjuksköterskor och läkare så att de får mer tid med patienterna. De har också en omfattande digital kompetens och är nyckelpersoner för digitaliseringen av vården.

Även inom tandvården saknas det personal. Tandsköterskor, specialisttandsköterskor och tandhygienister är nödvändiga för en modern och fungerande tandvård, men runt om i landet larmar nu Visions medlemmar om ett växande behov av fler kollegor.

Om budgetförslaget får gehör i riksdagen bör landsting och regioner använda det aviserade tillskottet till att förbättra löner och villkor för dessa nyckelgruppen i vården. Yrkesgrupperna är kvinnodominerade och måste värderas högre. Det finns hårresande exempel på att det ibland bara skiljer ett par tusenlappar i lön mellan den som är nyutbildad och den som har lång erfarenhet i yrket. Lönespridningen måste öka och kompetens och erfarenhet måste betala sig mer lönemässigt, annars flyr medicinska sekreterare och tandsköterskor till mer välbetalda yrken. Med dagens besked från regeringen finns det inte några ursäkter för arbetsgivarna att inte agera.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Presskontakt

Vill du komma i kontakt med Vision angående ett pressärende? Här hittar du kontaktvägar till vår presschef och pressekreterare.

Kontakt