Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

VA Syds arbete med OSA inspirerar

2018-12-13

”Vad innebär en god arbetsmiljö för dig?” Att ta sig tid för samtal om vad som kan förbättras i arbetsmiljön och utifrån det sätta in konkreta åtgärder är ett väldigt bra sätt att utveckla arbetsplatser på.

Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA) togs fram för att minska stress och kränkande särbehandling i arbetslivet. Det kommunala vattenbolaget VA Syd i Malmö har involverat sina medarbetare på alla nivåer i arbetet med föreskrifterna – och nu ser man resultat.

Vid ett besök i Malmö besökte jag företaget som levererar friskt dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om hushållsavfall från över en halv miljon hushåll i Malmö, Lund, Eslöv, Lomma och Burlöv. 

VA Syd använder föreskrifterna som en plattform och ett stöd för att konkret ta sig an utmaningarna för en bättre arbetsmiljö. Andra framgångsfaktorer har varit att involvera ledningen, att arbeta stegvis med förändringen och att ha ett medarbetarperspektiv.

Under mitt besök blev det också tydligt att samspelet mellan fack och arbetsgivare fungerar väldigt bra - det finns en gemensam vilja att se möjligheter. Förra året påbörjade man ett omfattande arbete för att öka kunskapen kring föreskrifterna samt att undersöka de olika utmaningar man såg på företaget.

Som utgångspunkt användes bland annat medarbetarundersökningar, medarbetarsamtal, sjukskrivningsantalen och vilka ämnen man pratar om runt fikabordet. All den information som berättar om hur personalen ser på sin arbetsmiljö. Flera dagar avsattes till arbetet där fokus låg på samtal i grupp. Samtliga i företaget deltog HR, chefer och skyddsombud.

Utifrån samtalen identifierades en rad olika risker vilket resulterade i en handlingsplan för respektive avdelning samt en organisationsövergripande åtgärdslista. En av dessa åtgärder har varit att höja chefernas kompetens inom olika områden. Till exempel har man anordnat föreläsningar kring bland annat kränkande särbehandling och systematiskt arbetsmiljöarbete. 

Ingången i arbetet är att de allra flesta vill varandra väl och att vi har mycket att vinna på en god arbetsmiljö. Vi behöver dock alla stöd i att göra rätt och att hålla i arbetsmiljöarbetet hela tiden.  

Veronica Magnusson, förbundsordförande

 

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Presskontakt

Vill du komma i kontakt med Vision angående ett pressärende? Här hittar du kontaktvägar till vår presschef och pressekreterare.

Kontakt