Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Unga behöver fler kuratorer

2018-08-23

Enligt Bris nya rapport ökade antalet samtal från barn som mår extremt dåligt med 40 procent jämfört med förra sommaren. En viktig del handlar om brister i elevhälsan liksom svårigheten att få hjälp av olika stödinstanser. Det är hög tid att våra politiker tar ungas psykiska hälsa på allvar och stärker Elevhälsan.

I skollagen anges tydligt att Elevhälsan ska stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Elevhälsan ställer krav på tillgång till skolläkare, skolsköterska, psykolog och kurator samt personal med specialpedagogisk kompetens. Samtidigt bedömde Skolinspektionen 2016 att nästan tre av tio huvudmän för grund- och gymnasieskolan inte hade säkrat tillgången till en förebyggande och hälsofrämjande Elevhälsa.

Bilden bekräftas av Visions medlemmar som jobbar som skolkuratorer. Många upplever en pressad arbetssituation och tre av fyra anser att de inte har förutsättningar att jobba förebyggande på det sätt som de skulle önska. Det är inte ovanligt att en kurator ansvarar för fler än 3000 elever och delar sin tid mellan olika skolor. En del medlemmar vittnar också om att skolor emellanåt använder deras kompetens till andra arbetsuppgifter än kurativt arbete.   

I juni startade Vision ett samarbete med Ångestpodden om vikten av flera skolkuratorer som har förutsättningar att göra sitt jobb. Vi kallar kampanjen "Var är min kurator?" och presenterar en rad krav på landets kommunledningar. Krav för att förbättra Elevhälsan men också för att göra kuratorers arbetssituation rimlig så att fler kan jobba förebyggande.

Under Almedalsveckan anordnade Vision och Ångestpodden ett gemensamt frukostsamtal där olika perspektiv fick komma till tals. Samtliga deltagare var eniga om en sak: trenden med ungas ohälsa måste brytas. Vi måste utforma en skola som främjar psykisk hälsa, stärka Elevhälsan och göra vård och omsorg mer tillgänglig. 

Det arbetet behöver ske nu – när skolan startar, kraven ökar liksom stressen.

Om några veckor är det val i Sverige. Jag hoppas att politiker på alla nivåer är beredda att agera i denna viktiga fråga. Ett bra sätt är att ta till sig Bris rapport och förslag - och att stärka kuratorernas roll.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Presskontakt

Vill du komma i kontakt med Vision angående ett pressärende? Här hittar du kontaktvägar till vår presschef och pressekreterare.

Kontakt