Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Ta stöd av Vision i det förebyggande arbetet

2018-11-14

Du som är chef har ett ansvar att arbeta förebyggande för att motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Men hur går man tillväga? Och vilket stöd finns? Frågan diskuteras i dag när Vision bjuder in till ett seminarium på Mänskliga Rättighetsdagarna i Älvsjö.

Det förebyggande arbetet mot diskriminering kallas i Diskrimineringslagen för "aktiva åtgärder". Diskrimineringslagen slår fast att arbetsgivare ska bedriva ett förebyggande och främjande arbete genom att undersöka risker för diskriminering, vidta förebyggande och främjande åtgärder, samt följa upp och utvärdera arbetet.

Det är en tydlig ansvarsfördelning. Samtidigt vet vi att många chefer upplever att de saknar tillräckligt med kunskap för att jobba med aktiva åtgärder så som de skulle vilja.

En granskning av Diskrimineringsombudsmannen visade nyligen att det finns stora brister i kommuners och landstings rutiner och riktlinjer för att förhindra trakasserier, sexuella trakasserier och repressalier. Enligt Visions undersökning från 2017 ansåg knappt hälften av cheferna att de fått tillräcklig information om de nya reglerna i Diskrimineringslagen.

Det är uppenbart att arbetsgivarna måste ge chefer bättre förutsättningar att leda arbetet mot diskriminering. Det krävs kompetensutveckling, tydliga riktlinjer och verktyg.

För att stötta våra chefsmedlemmar har Vision tagit fram en handbok för chefer om förebyggande arbete. Den digitala utbildningen En arbetsplats för alla kan handlar om att synliggöra normer på arbetsplatsen och den kan både medarbetare och chefer gå tillsammans. Vill du som chef tala med en professionell rådgivare kring dessa frågor kan du göra det via Chef Direkt. Även TCO har lanserat en handbok för fackligt förtroendevalda om sexuella trakasserier.

Men verktyg är inte allt – det krävs också rätt förutsättningar för ledarskapet. Att prata med medarbetare och skyddsombud tar tid. Liksom att analysera och följa upp enkäter och checklistor. Därför jobbar Vision för att chefer ska ha bra villkor och tid att leda.

Enligt en undersökning av Novus anser omkring 65 procent av befolkningen att förra höstens #Metoo- upprop lett till faktiska förändringar. Min önskan är förstås att samtliga tillfrågade svarat att de märkt en förändring. Men detta är en början. Nu gäller det att hålla i arbetet och fortsätta prata om hur vi vill ha det på våra arbetsplatser. Hur jobbet kan bli mänskligare, med ett schystare klimat, så att alla kan må bra och vara sig själva.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Presskontakt

Vill du komma i kontakt med Vision angående ett pressärende? Här hittar du kontaktvägar till vår presschef och pressekreterare.

Kontakt