Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Socialchefer på rätt väg

2017-09-21

Det hårda arbetet för att behålla och rekrytera ny personal till socialtjänstens verksamheter har gett resultat. I Visions Socialchefsrapport 2017 pekar cheferna på ett efterlängtat trendbrott. Nu måste insatserna fortsätta och intensifieras – annars riskerar förändringen att bli tillfällig.

När jag är ute på arbetsplatser i socialtjänsten blir jag ofta imponerad över hur hårt många kommuner arbetar för att hejda den negativa spiral av hög personalomsättning som dominerat socialtjänsten. En del kommuner har rentav lyckats vända trenden helt och upplever att man har balans när det gäller sin personalförsörjning.

Det är en fantastisk framgång! Men samtidigt är trendbrottet skört. För många kommuner är det fortfarande mycket tufft att rekrytera och behålla medarbetare i socialtjänsten. I synnerhet inom den sociala barn- och ungdomsvården. Därför måste insatserna för att förbättra personalsituationen fortsätta och intensifieras – annars finns stor risk att ljusningen bara blir tillfällig.

Det viktigaste nu är att fortsätta det metodiska arbetet för att ge medarbetarna goda förutsättningar att göra ett professionellt jobb. Till Sveriges socialchefer vill jag därför säga: fortsätt jobba, ni är på rätt väg. Och ta gärna del av de 14 nationella och lokala åtgärder som Vision idag presenterar.

Vision har även sammanställt 101 exempel på framgångs­rika insatser från de handlingsplaner som den Nationella samordnaren för den sociala barn- och ungdomsvården, Cecilia Grefve, tagit fram tillsammans med kommunerna. Det är åtgärder som medarbetarna själva lyfter fram som de viktigaste för att förbättra sin arbetssituation, och som förtjänar att få stor spridning.

Det arbete som den nationella samordnaren utfört har haft fokus på utsatta barn och unga. Men situationen inom den sociala barn- och ungdomsvården är inte unik – utmaningarna är desamma i socialtjänstens övriga verksamheter.

Vision ser därför ett tydligt behov av att Barn, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér förlänger och breddar samordnarens uppdrag så att hela socialtjänsten får stöd i att komma igång med förbättringsarbetet. Det är nödvändigt för en socialtjänst där människor får den hjälp och det stöd de behöver. Men också för ett arbetsliv där varje medarbetare kan må bra och ha rätt förutsättningar att göra ett professionellt arbete. Först då har vi skapat ett mänskligt arbetsliv.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Presskontakt

Vill du komma i kontakt med Vision angående ett pressärende? Här hittar du kontaktvägar till vår presschef och pressekreterare.

Kontakt