Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Släpp låsningarna - Visions medlemmar är nycklar i välfärden

2019-09-12

Visions medlemmar befinner sig mitt i omställningen på arbetsmarknaden och måste få vara med och forma framtiden. Det kräver politiker som lyssnar till medarbetarna och deras idéer. Med vår nya arbetsmarknadsminister Eva Nordmark finns goda förutsättningar för det.

Det saknas inte utmaningar i arbetsmarknadspolitiken. Det handlar om förändringarna i arbetsrätten i Januariavtalet, och om parternas möjligheter att hitta gemensamma lösningar. Jag ser dock en risk för en alltför defensiv arbetsmarknadspolitik om den fastnar i främst dessa frågor.

För det Visions medlemmar är mitt uppe i är digitalisering och automatisering. Det ställer krav på medarbetarna att hänga med och utveckla sin kompetens under hela arbetslivet. Detta måste politiken skapa förutsättningar för tillsammans med oss parter.

Något annat ständigt närvarande på arbetsplatserna är arbetsmiljön och ohälsan. Stressen på jobbet måste minska, sjukskrivningstalen måste ner och vi måste bli bättre på att arbeta förebyggande mot psykisk ohälsa gentemot unga. Detta lyfte statsministern i sin regeringsförklaring som viktiga områden. Det är också frågor som Vision drivit i form av kampanjerna "Var är min kurator och" #mellanstolarna, som bland annat lyfter vikten av kuratorer och en stärkt elevhälsa.

I regeringsförklaringen fanns även åtgärder för en grön omställning; Sverige ska gå i framkant när det gäller Agenda 2030. Detta förpliktigar att skapa rätt förutsättningar för Visions medlemmar som gör insatser inom Agenda 2030 varje dag på sina arbetsplatser. Vision driver på för ökad hållbarhet; ekonomisk, social och klimatmässig, i dialogen med arbetsgivare och beslutsfattare.

En viktig punkt i regeringsförklaringen handlar om välfärdens utmaningar och den nya Välfärdskommission som snart kommer att tillsättas. En uppgift för kommissionen är att titta på hur statusen på välfärdsjobben kan höjas så att fler ska vilja jobba inom våra yrken. Även detta är frågor som Vision arbetar med varje dag och som kommer att vara extra mycket i fokus under de kommande avtalsrörelserna.

För framtidens arbetsliv måste bli mer mänskligt så att medarbetarna får må bra och känna att de bidrar till utvecklingen. För att nå dit krävs samarbete, framtidstro och en vilja att hitta nya lösningar. I det arbetet vill Vision bidra.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Presskontakt

Vill du komma i kontakt med Vision angående ett pressärende? Här hittar du kontaktvägar till vår presschef och pressekreterare.

Kontakt