Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande.

Satsa på arbetsmiljön för att rekrytera fler

2018-02-05

I en ny rapport lyfter Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) fram nio strategier för att klara kompetensutmaningen i framtiden. Det handlar till exempel om att fler jobbar heltid och längre, att jobba smartare genom att utnyttja digitaliseringen samt att använda kompetens rätt. Det är bra - samtidigt måste arbetsgivarna intensifiera arbetet för friskare och mer jämställda arbetsplatser.

Bland de nio strategier som Rekryteringsrapporten 2018 presenterar finns det ett antal förslag som Vision länge pekat på. Det handlar till exempel om att använda kompetensen rätt för att jobba mer effektivt och avlasta yrkesgrupper som idag har en hög arbetsbelastning.

Till exempel kan medicinska sekreterare och vårdadministratörer avlasta sjuksköterskor och läkare så att de får mer tid för patienterna. Administratörer kan avlasta socialsekreterare så att de får mer tid för dem som söker socialtjänstens stöd. Och inte minst chefer inom vård och omsorg skulle kunna ägna mer t tid för sitt ledarskap om de fick ett bättre administrativt stöd.

Precis som SKLs rapport pekar på så krävs det många olika strategier för att möta kompetensförsörjningsutmaningen i framtiden. Samtidigt saknar Vision ett tydligt fokus på hur vi minskar sjukskrivningarna och skapar friskare och mer jämställda arbetsplatser – det vi brukar kalla ett mänskligare arbetsliv. 

Enligt SKLs beräkningar är över 28 000 årsarbetare i sjukfrånvaro. Tekniker, ingenjörer, kuratorer och socialsekreterare som tvingas stanna hemma i sjukskrivning – trots att de behövs på jobbet. Det handlar många gånger om sjukskrivningar som skulle kunna undvikas om stressen var mindre och förutsättningarna bättre.

För att bryta trenden kräv ett mänskligare arbetsliv. För ganska exakt ett år sedan startade Vision en dialog med arbetsgivarna om hur vi når dit.

Lyckas vi tillsammans minska sjukfrånvaron är vi en god bit på väg att nå antalet 20 000 personer som SKL beräknar behöver rekryteras ytterligare per år för att klara kompetensförsörjningen de kommande tio åren. Samtidigt skapar vi ett mänskligare arbetsliv där människor har rätt förutsättningar på jobbet, mår bra och stannar kvar i yrket.

Veronica Magnusson, förbundsordförande 

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Presskontakt

Vill du komma i kontakt med Vision angående ett pressärende? Här hittar du kontaktvägar till vår presschef och pressekreterare.

Kontakt