Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande.

Så bidrar Vision till globala målen

2017-11-09

Som en Fair Union vill Vision göra det lätt för våra medlemmar att engagera sig för mänskliga rättigheter och en klimatsmart utveckling. I förlängningen handlar det om att bidra till de globala målen och Agenda 2030.

Just nu pågår Mänskliga rättighetsdagarna i Jönköping - ett forum där forskare, studenter, aktivister, tjänstepersoner, politiker, företagare och ideellt engagerade möts för att diskutera och utbyta kunskap kring arbetet med att respektera och uppfylla de mänskliga rättigheterna.

Vision deltar med två seminarier om vårt arbete. Resan började redan för tio år sedan då vi blev en Fair Union. För ett år sedan växlades arbetet upp, då beslutade medlemmarna att Vision ska bidra i uppfyllandet av målen i Agenda 2030. Det är ett beslut som jag är väldigt stolt över. Utmaningen är enorm – förstås – men inte omöjlig. Vision har genom vår storlek inflytande och möjlighet att påverka på olika nivåer. På en individuell nivå genom engagerade medlemmar som påverkar på sina arbetsplatser i Sverige. Men också internationellt genom fackliga samarbeten.

Ett aktuellt exempel är frågan om menstruation, som anknyter till målet om Jämställdhet och jämställda villkor. Stigmatisering, brist på kunskap och möjligheter att ta hand om sin mens gör att miljoner människor varje dag missar skolan och får sämre förutsättningar i arbetslivet. Vid  världskongressen för offentliga fackförbund (PSI) förra veckan beslutades, efter ett förslag av bland andra Vision, att PSI ska utreda problem på arbetsplatserna, liksom ta fram åtgärder för att förhindra och motverka att kvinnor utestängs från utbildning, arbete och samhällsliv på grund av menstruation. 

Visions kärnfackliga arbete för goda arbetsvillkor och organisering bidrar till flera mål, bland andra Anständiga arbetsvillkor och hållbar ekonomisk tillväxt.Ta till exempel vårt arbete med att teckna och utveckla kollektivavtal liksom de krav vi ställer på kollektivavtal bland våra leverantörer. Det handlar också om vårt arbete med schyst upphandling där våra medlemmar gör ett viktigt arbete med att påverka och utforma upphandlingen.

Vårt arbete med att teckna löneavtal som minskar de strukturella löneskillnaderna mellan yrken och sektorer, liksom arbetet för mångfald och mot diskriminering, är ett sätt att bidra till målet om Minskad ojämlikhet.

Extra stolt är jag över Visions miljöarbete, en del i arbetet för Hållbara konsumtions- och produktionsmönster. Vision är ett miljödiplomerat förbund som gör klimatsmarta val i allt från måltider, papper och transport till att vi utbildar vår personal om miljöpåverkan. Många medlemmar är otroligt engagerade och påverkar sina arbetsgivare att köpa in Fairtrade-märkt frukt, kaffe och thé. Flera Visionsmedlemmar har dessutom bidragit till att göra sina kommuner till Fairtrade Cities.

Jag ser fram emot att dela med mig av alla goda exempel vi har i förbundet. Men också att lära av andra. På så sätt kan vi inspirera varandra, ta större steg framåt och åstadkomma en riktig förändring.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Presskontakt

Vill du komma i kontakt med Vision angående ett pressärende? Här hittar du kontaktvägar till vår presschef och pressekreterare.

Kontakt