Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Nytt avtal ger retroaktiva löneökningar

Att Visions medlemmar inte ska förlora ekonomiskt på grund av den uppskjutna avtalsrörelsen har varit Visions viktigaste prioritering i förhandlingarna med Sveriges Kommuner och Regioner (SKR). Därför är det en stor framgång att det nya kollektivavtal vi idag tecknat gäller retroaktivt från den 1 april. Avtalet innehåller också satsningar på ökad lönespridning och karriärutveckling.

Efter en annorlunda avtalsrörelse har Vision och SKR kommit överens om ett nytt centralt kollektivavtal (länk) för omkring 140 000 medlemmar i kommuner, regioner och bolag. Löneavtalet är liksom föregående år sifferlöst, det vill säga utan angivna nivåer. Det innebär att lönen sätts i samtal mellan arbetstagaren och närmsta chef och att den baseras på medarbetarens prestation och yrkesskicklighet. Det är en lönemodell som vi haft i våra avtal med SKR de senaste avtalsperioderna och som lett till stabila löneökningar för våra medlemmar. 

Lön ska baseras på prestation och yrkesskicklighet. Tyvärr fungerar det inte alltid så och i kvinnodominerade yrkesgrupper är lönerna ofta sammanpressade, trots medarbetarnas erfarenhet och yrkesskicklighet. En viktig fråga under avtalsförhandlingarna har varit att öka lönespridningen så att våra medlemmar ska kunna höja sin lön i takt med att man utvecklas under arbetslivet. Vi är nu överens med SKR om att nästa år starta ett utvecklingsarbete där centrala parter stöttar lokala fack och arbetsgivare genom att sprida kunskap och ta fram verktyg för ökad lönespridningen. Vi kommer även att påbörja ett partsgemensamt arbete om karriärutveckling där arbetsgivare och fack gemensamt ser över såväl verksamhetens som medarbetarnas kompetensbehov.

För att kommuner och regioner ska kunna attrahera morgondagens medarbetare krävs moderna villkor och större inflytande över arbetet. Möjligheten till distansarbete är en fråga som blivit mer aktuell än någonsin, och vi är nu överens med SKR om att under avtalsperioden utveckla råd och stöd kring distansarbete.

En förhandling innebär alltid ett givande och tagande och självklart finns det frågor där vi gärna hade nått längre. När det gäller vårt krav på gröna avtal, det vill säga bättre möjligheter för våra medlemmar att bidra till klimatomställningen på sina arbetsplatser, är vi överens med SKR om att vi ska arbeta med hållbarhet och Agenda 2030 i kommuner, regioner och bolag. Det är ett viktigt stöd för våra medlemmar i deras arbete för en hållbar välfärd.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Presskontakt

Vill du komma i kontakt med Vision angående ett pressärende? Här hittar du kontaktvägar till vår presschef och pressekreterare.

Kontakt