Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande.

Nära ledare och proffsig administration avgörande för en god och säker vård

2018-06-07

Den senaste tiden har det i flera sammanhang höjts röster om att hälso- och sjukvården blir alltmer tyngd av administration och att det anställs för många chefer. Men det skulle faktiskt behövas både fler chefer och vårdadministrativa proffs för att säkerställa en god och säker vård.

Den absolut största gruppen chefer inom landstinget är verksamhetsnära chefer. De sitter inte någonstans långt borta och styr verksamheten, utan finns i det dagliga arbetet med personal och patienter. Enligt statistik från SCB har dessa chefer blivit fler senaste åren. Det är bra. Chefer inom vård och omsorg ansvarar nämligen för de största personalgrupperna på hela arbetsmarknaden.

Forskning visar att när chefer ansvarar för alltför stora grupper mår personalen sämre och patientnöjdheten minskar samtidigt som risken för olyckor ökar. Fortfarande har alldeles för många medarbetare för långt till sin chef. Därför behövs fler, inte färre, verksamhetsnära chefer inom vården.

Den största gruppen av administratörer i landstingen är medicinska sekreterare. De ansvarar för patientdokumentation blir rätt. Den här gruppen har inte vuxit, utan tvärtom minskat i relation till både läkare och sjuksköterskor under senare år. Många experter, däribland regeringens utredare Göran Stiernstedt, pekar på att fler medicinska sekreterare skulle kunna effektivisera vården eftersom administrativa uppgifter stjäl värdefull patienttid från andra yrkesgrupper.

Det finns mycket som tyder på att administrationen i hela välfärdssektorn har ökat. Det är ett problem som både chefer och medarbetare vittnar om. Kommuner, landsting, regioner och statliga myndigheter behöver slopa överflödiga krav på dokumentation och uppföljning som tynger välfärden. Men hälso-och sjukvård är komplex verksamhet som måste utvärderas, utvecklas, administreras och ledas och det kräver en mix av personal som kompletterar och respekterar varandras olika styrkor och kompetenser.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Presskontakt

Vill du komma i kontakt med Vision angående ett pressärende? Här hittar du kontaktvägar till vår presschef och pressekreterare.

Kontakt