Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Mer verkstad - mindre detaljstyrning!

2017-12-08

Många kan nog instämma med mig om att den offentliga verksamheten skulle behöva samordnas bättre. Idag vittnar många av våra medlemmar som jobbar i välfärdens verksamheter om luddiga gränser mellan myndigheter, kommuner, landsting och regioner. Medarbetarna i välfärdens olika verksamheter är proffs på sitt kärnuppdrag och måste ha tid för att ge service åt brukare, patienter och medborgare.

Jag hoppas att mer tillitsbaserad styrning och ett utvecklat medarbetarskap kan vara ett sätt att förändra detta. Därför är jag också glad över att regeringen har gett Tillitsdelegationen ett utökat uppdrag. Idag läser jag att Tillitsdelegationen nu också ska pröva ett antal konkreta förändringar i statliga myndigheters styrning. Forskare ska följa ett antal projekt där tanken är att till exempel förbättra samordningen mellan statliga myndigheter och kommuner.

Välfärden är en komplex verksamhet där detaljstyrning fungerar dåligt. Det gör det svårt för medarbetare att utöva sin profession fullt ut. För Vision är det viktigt att medarbetare i kommuner, landsting och regioner kan samarbeta med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och andra myndigheter som har uppdrag nära medborgare. Annars riskerar fler människor att hamna i kläm mellan regelverk som inte är byggda för att ge människor bästa möjliga stöd och service.

När medarbetare och verksamhetsnära chefer får tid och mandat att ägna sig åt sitt uppdrag får vi en effektivare välfärd och en högre kvalitet i verksamheten. Jag sätter stor tilltro till att regeringens utredare Laura Hartman nu tar nästa steg i sitt arbete. Nu behöver det bli verkstad av planerna på ett utvecklat tillitsbaserat ledarskap och styrning. En förutsättning för det är ökad tillit och ett tydligare mandat åt de som jobbar i välfärden.

Veroncia Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Presskontakt

Vill du komma i kontakt med Vision angående ett pressärende? Här hittar du kontaktvägar till vår presschef och pressekreterare.

Kontakt