Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Lönekartläggning gör skillnad

2018-02-26

Tack vare en ambitiös lönekartläggning upptäckte Piteå kommun osakliga löneskillnader mellan enhetschefer inom kvinnligt dominerade respektive verksamheter respektive manligt dominerade verksamheter. Nu rättas löneskillnaderna till genom en ordentlig satsning på jämställda löner.

En lönekartläggning innebär att arbetsgivare årligen och i samverkan med facken ska kartlägga, analysera och åtgärda osakliga skillnader i lön och andra anställningsvillkor mellan kvinnor och män. Sedan förändringarna i Diskrimineringslagen trädde ikraft i januari 2017 ska kartläggningarna göras varje år, istället för som tidigare var tredje år.

En enkät som Tidningen Visions gjort visar att åtta av tio kommuner jobbat med lönekartläggningar under 2017. Det är en stor förbättring jämfört med tidigare år, då årliga lönekartläggningar inte var lagstadgade.

De kommuner som inte gjorde någon lönekartläggning förklarar förseningen med omorganisationer som tagit tiden i anspråk. Men det är ingen godtagbar ursäkt och innebär ett brott mot Diskrimineringslagen. Förhoppningsvis inser arbetsgivarna det och bättrar sig i år.

För metoden gör skillnad. Enkäten visar nämligen att ett 30-tal kommuner upptäckt felaktiga löner och rättat till dem. En av dem är Piteå kommun. Här jämfördes första linjens chefer inom kvinnligt dominerade verksamheter, som hemtjänst, assistans, måltid och städ, med likvärdiga chefer inom manligt dominerade verksamheter som IT, gata, park och fastighet. Och lönerna skilde sig ordentligt åt - till nackdel för de cheferna i kvinnodominerade verksamheter.

Nu ska de lönediskriminerade cheferna få ett efterlängtat och välförtjänt lönepåslag. Och så här borde det gå till i fler kommuner. För trots att lönekartläggningar ska göras i samverkan med facken, så visar Tidningen Visions enkät att bara var fjärde kommun samverkat med facket i arbetet med lönekartläggningen.

Det är på tok för få. Visions lokala företrädare spelar en nyckelroll i arbetet och behöver se till att lönekartläggningarna görs på rätt sätt och att analysen håller en hög kvalitet. Arbetsgivare och Visions företrädare behöver jobba tillsammans för att få en gemensam bild av hur löneläget ser ut och hitta gemensamma strategier för att nå jämställda löner. En del av strategin är att skaffa sig en samsyn kring vilka yrken som kan betraktas som likvärdiga.

Så, låt oss ta se till att Vision tar täten i arbetet framöver. Att vi får rätt information, tar initiativ till överläggningar med arbetsgivaren och berättar för medlemmarna varför vi driver på. Lönekartläggningar gör skillnad – och Vision ska se till att det händer.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Presskontakt

Vill du komma i kontakt med Vision angående ett pressärende? Här hittar du kontaktvägar till vår presschef och pressekreterare.

Kontakt

Frågor & svar