Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Kyrkovalet spelar roll

2017-09-14

På söndag den 17 september är det val till Svenska kyrkan. Det är ett viktig val – inte minst för dem av Visions medlemmar som har kyrkan som sin arbetsplats. De politiker vi väljer är arbetsgivare och i den rollen formar de villkoren för kyrkans medarbetare.

Vision jobbar för att våra medlemmar ska ha ett mänskligt arbetsliv. Därför förväntar vi oss till exempel att arbetsgivarna tar sitt ansvar och gör något åt de höga sjukskrivningstalen bland präster och diakoner. Tillsammans med arbetsgivarna kommer vi att diskutera hur vi gemensamt kan jobba för att förebygga ohälsa samt vilka åtgärder som krävs för att nå resultat ute på arbetsplatserna.

Det handlar om att minska stressen och skapa en bättre balans mellan arbete och fritid. Men också om att skapa ett klimat med större öppenhet, mångfald och tolerans. För Vision är mångfald i arbetslivet en hjärtefråga som handlar om att skapa en bra och hållbar arbetsmiljö. Vi driver på för schysta arbetsplatser där alla får må bra och kan bidra med sin kompetens.  Det är en viktig grundsten för att minska ohälsan – men också för en bättre kvalitet i verksamheten.

Det gäller inte minst Svenska kyrkan som spelar en viktig roll som social mötesplats och som ett stöd för människor i olika livssituationer. Medarbetare med olika bakgrund ger kyrkan en djupare kunskap om olika kulturer, människor och livsstilar – och kan erbjuda ett bättre bemötande så att människor känner sig trygga och förstådda.

Jag är också övertygad om att schysta arbetsplatser är mer attraktiva för unga medarbetare som är nyfikna på att jobba i kyrkan. Behovet av nya medarbetare kommer nämligen att vara stort de närmaste åren.

Så, du som är medlem i Svenska kyrkan, gör gärna din röst hörd på söndag!

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Presskontakt

Vill du komma i kontakt med Vision angående ett pressärende? Här hittar du kontaktvägar till vår presschef och pressekreterare.

Kontakt

Frågor & svar