Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Veronica Magnusson, Visions förbundsordförande.

Kraft för ett mänskligt arbetsliv

2017-09-28

Att skapa schysta arbetsplatser för och med en mångfald av människor är en av våra viktigaste utmaningar. Därför väljer Vision att delta på Bok & Bibliotek, som öppnar idag i Göteborg. Med vår medverkan vill vi lyfta frågan om hur vi skapar ett mänskligt arbetsliv som är fritt från diskriminering.

För Vision handlar ett mänskligt arbetsliv om att alla ska kunna vara sig själva på arbetsplatsen, och få vara med och bidra med sin kompetens. Men trots en bra diskrimineringslagstiftning, som ger goda förutsättningar att motverka diskriminering och främja lika rättigheter och möjligheter, återstår mycket arbete.

Vi vet till exempel att människor med utländskt klingande namn alltför ofta sållas bort i rekryteringsprocessen. Att personer med funktionsnedsättning har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. Alltför många HBTQ-personer känner fortfarande att de inte kan vara öppna på jobbet. Och de som avviker från den norm som gäller på arbetsplatsen riskerar att bli diskriminerade.

Det är inte förenligt med ett mänskligt arbetsliv. Därför måste vi jobba tillsammans, arbetsgivare och fackliga organisationer, för att förändra attityder och motverka fördomar,

Det handlar till exempel om att skapa ett öppet och tillåtande arbetsklimat, där det tydligt framgår att allas kompetenser bidrar till utveckling. Och där det råder nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. På en socialt trygg arbetsplats vågar människor vara kreativa, modiga och bidra med nya idéer för att utveckla gamla lösningar. Det vinner vi alla på.

Som ett steg på vägen har Vision tagit fram en utbildning om mångfald i arbetslivet. Genom filmer, frågor och övningar får vi utforska och fundera på hur mångfald kan bidra till ett öppnare arbetsliv - en arbetsplats för alla. Gå gärna utbildningen, kanske kan ni göra det i samband med en arbetsplatsträff.

Och du som är på Bok & Bibliotek, besök gärna Visions monter på Internationella torget, H01:22. Du är också välkommen till vårt seminarium om mens som en facklig fråga. Frågan är viktig för miljontals människor runt om i världen som diskrimineras i arbetslivet för att de har mens. På många håll pekas personer som menstruerar ut som orena och nekas rätten till arbete under de dagar blödningen pågår. Mens är i högsta grad en fråga om hälsa, och vi behöver bryta det tabu som finns och fokusera på alla människors rätt till god hälsa och lika livschanser. Jag är stolt över att Vision har varit drivande i att skapa ett internationellt fackligt engagemang i frågan om allas rätt till ett mänskligt arbetsliv. 

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Presskontakt

Vill du komma i kontakt med Vision angående ett pressärende? Här hittar du kontaktvägar till vår presschef och pressekreterare.

Kontakt