Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Jämställda löner - om 32 år!

2018-03-07

Löneskillnaderna mellan kvinnor och män minskar, men det går på tok för långsamt. Med nuvarande förändringstakt når vi jämställda löner först år 2050! Det är inte rimligt, takten måste öka. Nu krävs det krafttag bland arbetsgivare på alla nivåer.

Löneskillnaderna mellan kvinnor och män i Sverige är idag 12 procent, enligt Medlingsinstitutet. De kan illustreras i form av en arbetsdag, 8-17, där kvinnor slutar får betalt för sitt arbete klockan 16.02, medan män får betalt hela dagen.

Den 8 mars delta Vision i kampanjen #lönheladagen som uppmärksammar löneskillnaderna och lägger fram fyra krav för att åstadkomma en förändring.

Ett av kraven handlar om att synliggöra och åtgärda de strukturella löneskillnaderna på arbetsmarknaden. I sektorer och branscher där det jobbar flest kvinnor är lönerna lägre än i sektorer och branscher där det jobbar flest män. Det kan skilja tusentals kronor i månaden mellan en it-tekniker eller en ekonom som jobbar i en kvinnodominerad sektor som till exempel en kommun, jämfört med en it-tekniker eller ekonom i den mansdominerade privata sektorn.

Problemet drabbar alla som jobbar i kvinnodominerade sektorer, både kvinnor och män, och är förstås helt orimligt. Lön ska baseras på kompetens, yrkesskicklighet och ansvar – inte på kön eller var någonstans du jobbar.

Men det går att åstadkomma en förändring. Vision ser att det är genom den lokala lönebildningen ute på arbetsplatserna som vi kan göra mest skillnad. När våra medlemmar får betalt efter sin skicklighet, sin prestation på jobbet och sin kompetens, då får de högre lön.

En ny studie från Arbetsmarknadsekonomiska rådet ger stöd åt den tesen. Rapporten visar att kollektivavtal utan angivna nivåer, som Vision tecknat på flera avtalsområden, har lett till större lönespridning ute på arbetsplatserna. Och när några går före och får en högre lön kan fler komma efter. Det gynnar löneutvecklingen i stort och minskar de strukturella löneskillnaderna.

Just nu pågår löneöversyner på våra arbetsplatser. En viktig utgångspunkt för samtalen mellan fack och arbetsgivare är att analysera personalsituationen. Vilka yrkesgrupper behöver man satsa särskilt på? Hur ska man kunna attrahera unga akademiker?

I den processen är jämställda löner och villkor en betydelsefull faktor där Vision spelar en viktig roll för att skapa ett mänskligare arbetsliv där alla får betalt hela dagen.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Presskontakt

Vill du komma i kontakt med Vision angående ett pressärende? Här hittar du kontaktvägar till vår presschef och pressekreterare.

Kontakt