Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande.

Jämlik tandvård kräver schysta villkor

2018-03-09

Regeringen har tillsatt en utredning som ska se över skillnaderna i tandhälsa i befolkningen. Det är välkommet! Många kommer till tandvården först när de har stora problem med sina tänder och ett omfattande behov av vård. Samtidigt skulle Visions medlemmar kunna göra ett ännu bättre jobb om de inte hade en så skriande brist på kollegor. Idag är det svårt att få tag på utbildad och erfaren tandvårdspersonal.

Visions medlemmar inom tandvården gör sitt yttersta inom sin profession för att människor ska ha en bra munhälsa. Men de ser vilken skillnad de skulle kunna göra med ett tandvårdssystem där fler har råd med tandvård. Förebyggande tandvård för dem som har små ekonomiska resurser eller dålig tandhälsa skulle göra stor skillnad.

Men ingen jämlik tandvård utan schysta arbetsvillkor och bättre löneutveckling för de tandsköterskor, specialisttandsköterskor och tandhygienister som är nödvändiga för en modern och fungerande tandvård. Idag är bristen på tandsköterskor och flera andra yrkeskategorier skriande. Jag hör berättelser från medlemmar om hur extremt svårt det är att rekrytera nya jobbarkompisar. Och utan kollegor blir det svårt att få verksamheten att fungera.

Tandsköterskeyrket är ett kvinnodominerat yrke som måste värderas högre om det ska vara attraktivt att utbilda sig och starta ett yrkesliv inom tandvården. Det finns hårresande exempel på att det ibland bara skiljer ett par tusenlappar i lön mellan den som är nyutbildad och den som har lång erfarenhet i yrket. Lönespridningen måste öka och kompetens och erfarenhet måste betala sig mer lönemässigt! Investeringen i en flerårig utbildning måste betala sig, annars flyr tandsköterskor till mer välbetalda yrken.

Jag vill också uppmana politiker att se över tandvårdsutbildningarna. Förslaget om att göra utbildningen till tandhygienist treårig är bra. Men andra utbildningar inom tandvården måste också hänga med när tandvården blir alltmer avancerad. Det är oroande med korta snabbutbildningar som har dykt upp, mycket för att lösa den akuta kompetensbristen. Medarbetare i tandvården måste också få tillräcklig och kontinuerlig kompetensutveckling för att känna att de kan göra ett patientsäkert och bra jobb.

Vision kommer att följa utredningen för jämlik tandvård med stort intresse. Självklart vill vi ha en jämlik tandvård över hela landet! Men för att det ska vara möjligt måste arbetsvillkoren bli mer moderna och attraktiva.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar