Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande.

Jämlik tandvård kräver schysta villkor

2018-03-09

Regeringen har tillsatt en utredning som ska se över skillnaderna i tandhälsa i befolkningen. Det är välkommet! Många kommer till tandvården först när de har stora problem med sina tänder och ett omfattande behov av vård. Samtidigt skulle Visions medlemmar kunna göra ett ännu bättre jobb om de inte hade en så skriande brist på kollegor. Idag är det svårt att få tag på utbildad och erfaren tandvårdspersonal.

Visions medlemmar inom tandvården gör sitt yttersta inom sin profession för att människor ska ha en bra munhälsa. Men de ser vilken skillnad de skulle kunna göra med ett tandvårdssystem där fler har råd med tandvård. Förebyggande tandvård för dem som har små ekonomiska resurser eller dålig tandhälsa skulle göra stor skillnad.

Men ingen jämlik tandvård utan schysta arbetsvillkor och bättre löneutveckling för de tandsköterskor, specialisttandsköterskor och tandhygienister som är nödvändiga för en modern och fungerande tandvård. Idag är bristen på tandsköterskor och flera andra yrkeskategorier skriande. Jag hör berättelser från medlemmar om hur extremt svårt det är att rekrytera nya jobbarkompisar. Och utan kollegor blir det svårt att få verksamheten att fungera.

Tandsköterskeyrket är ett kvinnodominerat yrke som måste värderas högre om det ska vara attraktivt att utbilda sig och starta ett yrkesliv inom tandvården. Det finns hårresande exempel på att det ibland bara skiljer ett par tusenlappar i lön mellan den som är nyutbildad och den som har lång erfarenhet i yrket. Lönespridningen måste öka och kompetens och erfarenhet måste betala sig mer lönemässigt! Investeringen i en flerårig utbildning måste betala sig, annars flyr tandsköterskor till mer välbetalda yrken.

Jag vill också uppmana politiker att se över tandvårdsutbildningarna. Förslaget om att göra utbildningen till tandhygienist treårig är bra. Men andra utbildningar inom tandvården måste också hänga med när tandvården blir alltmer avancerad. Det är oroande med korta snabbutbildningar som har dykt upp, mycket för att lösa den akuta kompetensbristen. Medarbetare i tandvården måste också få tillräcklig och kontinuerlig kompetensutveckling för att känna att de kan göra ett patientsäkert och bra jobb.

Vision kommer att följa utredningen för jämlik tandvård med stort intresse. Självklart vill vi ha en jämlik tandvård över hela landet! Men för att det ska vara möjligt måste arbetsvillkoren bli mer moderna och attraktiva.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Presskontakt

Vill du komma i kontakt med Vision angående ett pressärende? Här hittar du kontaktvägar till vår presschef och pressekreterare.

Kontakt