Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Ingen ska bli sjuk av att jobba i välfärden

2018-05-28

Nyligen presenterade Försäkringskassan sin analys av sjukfrånvaron i olika yrken. Den visar att en hel del av Visions medlemmar arbetar inom yrken som innebär en ökad risk att bli sjuk. Det gäller till exempel präster, socialsekreterare och kuratorer, behandlingsassistenter och fritidsledare. Det är alla meningsfulla och belönande yrken som gör skillnad för andra. Men utan rätt förutsättningar att göra ett bra jobb kan de vara slitsamma.

En nedslående nyhet i rapporten är också att kvinnors redan betydligt högre risk för sjukskrivning har ökat ytterligare. Forskare har tidigare visat att en viktig förklaring till att kvinnor är sjukskrivna oftare är att de inte får tillräcklig återhämtning på jobbet. Detta är bara ett av flera exempel på de bristande förutsättningarna vi ser inom kvinnodominerade yrken och sektorer. Och som riskerar att drabba både kvinnor och män som jobbar inom dessa verksamheter.

Det finns bra verktyg för att säkra återhämtning och förebygga stress och sjukfrånvaro. Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö har tagits fram just för detta syfte. En undersökning från Vision visar dock att reglerna som började gälla i mars 2016 fortfarande har fått begränsad effekt på arbetsplatserna.

Vision föreslår därför tre åtgärder för att stärka det lokala arbetsmiljöarbetet och skapa friskare arbetsplatser:

  • Utbilda politiker och ledningar, skyddsombud och chefer om föreskrifterna om organisatorisk och social arbetsmiljö
  • Stötta lokala verksamheter med verktyg att nå en hälsosam balans mellan krav och resurser
  • Minska antalet medarbetare per chef så att chefer kan jobba förebyggande med arbetsmiljön

Välfärdens medarbetare får alldeles för ofta betala priset för bristande villkor med sin egen hälsa. Om vi ska klara av att erbjuda en bra välfärd i framtiden så måste arbetslivet bli mer mänskligt för alla - oavsett vilket yrke du jobbar i och vilket kön du har.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Presskontakt

Vill du komma i kontakt med Vision angående ett pressärende? Här hittar du kontaktvägar till vår presschef och pressekreterare.

Kontakt

Frågor & svar