Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Ingen ska behöva falla mellan stolarna

2019-01-11

Den nationella samordnaren för utveckling och samordning av insatser inom området psykisk hälsa har överlämnat sitt slutbetänkande till regeringen. Det innehåller många bra och långsiktiga förslag. Samtidigt saknar Vision skarpa förslag för att komma tillrätta med att personer som behöver stöd för sin psykiska ohälsa bollas runt mellan olika instanser.

Det är bra att samordnaren lyfter fram det breda samhälleliga ansvaret för att främja psykisk hälsa och förebygga psykisk ohälsa. Vi behöver ett arbetsliv som främjar psykisk hälsa, en skola där våra barn mår bra och utvecklas och en tydlighet i var en ska vända sig för att få hjälp när så behövs.

Det är också bra att samordnaren lyfter fram att psykisk (o)hälsa inte är en fråga som löses endast inom vården. Våra medlemmar inom hälso- och sjukvården, elevhälsan och socialtjänsten jobbar varje dag med att ge stöd och insatser till personer utifrån deras behov och situation. Men det spelar ingen roll hur kompetenta medarbetarna är om de inte har bra förutsättningar för sitt bokstavligen livsviktiga jobb om det inte finns en tydlig struktur för ansvarsfördelning och resurser.

Man måste tänka både långsiktighet och här och nu när det gäller hur vi främjar psykisk hälsa och hur stöd ges vid psykisk ohälsa. Vision saknar skarpa förslag för att komma tillrätta med att personer som behöver stöd för sin psykiska ohälsa bollas runt mellan olika instanser som tjafsar om ansvarsfördelning medan ingen tar ett helhetsansvar.

Vi uppmanar den kommande regeringen att ta dessa viktiga frågor på fullaste allvar och ta itu med de brister och utmaningar som kräver såväl snabba som långsiktiga lösningar. Ingen ska behöva falla mellan stolarna!

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Presskontakt

Vill du komma i kontakt med Vision angående ett pressärende? Här hittar du kontaktvägar till vår presschef och pressekreterare.

Kontakt