Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

God service och moderna anställningsvillkor från norr till söder

2018-10-04

Den kommunala kostnadsutjämningen omfördelar pengar från kommuner och landsting med stark ekonomi till glesbygd och platser med svag socioekonomi. Nu har utredaren Håkan Sörman presenterat förslag om förändringar som ska förstärka denna omfördelningsprincip.

För Vision är det oerhört viktigt att du som medborgare ska få god och bra samhällsservice oavsett var i landet du bor. Därför är det viktigt att se över hur ekonomiska resurser fördelas för att klara av allt från vårdtransporter till välfungerande kollektivtrafik.

Du som jobbar i någon av välfärdens verksamheter ska ha en god arbetsmiljö och schysta anställningsvillkor oavsett om du bor i glesbygd, stad eller i ett storstadsområde. Då krävs det också att de offentliga medlen omfördelas klokt och kompenserar för till exempel gles bebyggelse och stora socioekonomiska utmaningar. Regioner och kommuner med stor utflyttning eller stor inflyttning har också vitt skilda utmaningar som vi behöver hantera så att samhällets service blir likvärdig.

Vision tycker att det klokt att systemet för kostnadsutjämning ses över och uppdateras. Idag upplever våra medlemmar hur svårt det är att få landstingens och kommunernas ekonomi att gå ihop när det till exempel är långt till sjukhus och avancerad vård. Jag välkomnar att utredningen har sett denna svårighet och vill kompensera glesbygdskommuner och regioner som har stora kostnader för sjuktransporter.

Vi tycker att det är rimligt att kommuner och regioner kompenseras för en mycket stark befolkningstillväxt, som till exempel i storstadslänen. Det är nödvändigt för att större kommuner ska klara av utmaningen att bygga ut servicen i takt med befolkningstillväxten och få bort köer och flaskhalsar.

Likaså är det bra med mer resurser till områden med socioekonomiska problem, liksom till kommuner och regioner som är beroende av hyrpersonal på grund av sin geografiska struktur.

Det är dock för tidigt att säga om utredningens förslag är tillräckliga, rätt skruvade och i praktiken kan förstärka möjligheterna till en jämn och likvärdig samhällsservice. Men Vision tycker att det är ett välkommet steg i rätt riktning. Vårt fokus är en god och jämlik kvalité i välfärden med schysta arbetsvillkor för de som är anställda från norr till söder.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Presskontakt

Vill du komma i kontakt med Vision angående ett pressärende? Här hittar du kontaktvägar till vår presschef och pressekreterare.

Kontakt