Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

En hållbar värld kräver ledarskap och uthållighet

2019-03-12

Igår överlämnade Delegationen för Agenda 2030 sitt slutbetänkande till regeringen. Visions medlemmar gör i sina jobba dagligen insatser som bidrar till att nå målen; till exempel inom socialtjänsten, på energibolag och genom offentlig upphandling. Medlemmarnas kunskaper och erfarenheter utgör en kraft som jag är stolt över att ha fått förmedla till Delegationens arbete.

Målen i Agenda 2030 handlar bland annat om att minska världsfattigdomen, garantera schysta arbetsvillkor, minska ojämlikheten och hejda klimatförändringarna. För att Sverige ska kunna leva upp till detta krävs en omställning i form av strategiska förändringar och Delegationen för Agenda 2030 presenterar idag sina förslag. Förslag som vi även berättar om i en debattartikel i Dagens Nyheter.

Det handlar bland annat om:

  • Ett tydligt politiskt åtagande och ledarskap på högsta politiska nivå för att nå en hållbar utveckling.
  • En samstämmig politik, ledarskap och arbete som utgår från de tre dimensionerna av hållbar utveckling - social, ekonomisk och miljömässig. Detta är nödvändigt för att skapa hållbar lagstiftning, handlingsplaner och instruktioner mm.
  • Ett långsiktigt angreppssätt och politiskt åtagande över mandatperioder. Att arbeta för hållbar utveckling kräver ofta förmåga och mod att ta långsiktiga beslut.
  • Sektoröverskridande och samstämmigt arbete på såväl nationell som internationell nivå. Att redan vid problemformulering säkerställa att olika intressenter involveras. Vi behöver identifiera behov av nya och vidareutveckla existerande initiativ. Kombinera specialisering och integrering.
  • Möjliggöra för fler aktörer att bidra, till exempel genom att stärka partnerskapet mellan olika samhällsaktörer.

För att klara förändringen har Vision en viktig roll att spela. Vi finns ute på arbetsplatserna och vi är organiserade. Vi är aktiva, tar ansvar och har ett inflytande över beslut som fattas. Vi har i över tio år legat i framkant som en Fair Union och vi ska fortsätta göra det. Det handlar till exempel om opinionsbildning och att få politiker att inse alla tjänar på en schyst offentlig upphandling och att det också kräver rätt förutsättningar för våra medlemmar som jobbar som upphandlare.

Vision ska också fortsätta att vara en modig organisation med målet att minska vår totala klimatpåverkan. Vi har de senaste åren lyft frågorna om stress och psykisk ohälsa och vi är en aktör för ett mänskligt arbetsliv. Vi vet att de tre dimensionerna av hållbarhet - social, ekonomisk och miljömässig - hänger ihop och att alla aktörer behöver förhålla sig till dem. Därför fortsätter vi att trampa upp nya stigar när vi oförtröttligt och envist driver på för ett hållbart arbetsliv och samhälle.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar