Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande.

Använd de administrativa proffsen bättre

2017-11-23

Framtidens vård är beroende av medicinska sekreterares kompetens i kombination med goda tekniska lösningar. När Vision idag (23 november) träffade regeringens utredare var vårt budskap tydligt: använd de administrativa proffsen mer strategiskt för en mer effektiv hälso- och sjukvård.

Utredningen ”God och nära vård. En gemensam färdplan och målbild” (SOU 2017:53) handlar om att utveckla en modern, jämlik, tillgänglig och effektiv hälso- och sjukvård med fokus på primärvården.

I det arbetet är medarbetarnas kunskaper om verksamheten otroligt betydelsefulla. Vid dagens möte berättade medicinska sekreterare och tandsköterskor om sina arbetsvillkor och förutsättningar på jobbet. Ann-Gerd Cardin, medicinsk sekreterare i Västerbottens län, gjorde följande medskick: ”Vår kompetens kan användas för att ta fram fler digitala och moderna lösningar i vården. Medicinska sekreterare kan också få en mer koordinerande roll som kan avlasta läkare och sjuksköterskor”.  

En viktig fråga handlar om patientsäkerheten när vården utvecklas. Patientsäkerhet innebär att rätt information finns på rätt plats vid rätt tillfälle. Och utförs av rätt kompetens. Vision har länge drivit frågan om RAK, rätt använd kompetens, där varje yrkesgrupp inom hälso- och sjukvård gör det den är bäst på och utbildad för. Vi vet till exempel att läkares och sjuksköterskors tid med patienterna har minskat och att många nya administrativa arbetsuppgifter har tillförts. Genom att använda de medicinska sekreterarnas kompetens mer strategiskt i vården kan läkare och sjuksköterskor få mer tid till patienterna.

De medicinska sekreterarnas breda och djupa digitala kompetens behöver också involveras när landsting och regioner upphandlar nya, smartare och mer tillgängliga it- system. Även vårdgarantin ska ses över av utredningen och det ställer krav på handläggningen. När fler patienter ska handläggas på kortare tid måste vårdadministrationen ha tillräckliga resurser och effektiva tekniska lösningar.

Ytterligare ett perspektiv som Vision vill lyfta fram är personalförsörjningen. Medicinska sekreterare är ett kvinnodominerat yrke där lönenivåerna är låga och lönespridningen dålig. Om vården ska kunna rekrytera och behålla denna viktiga yrkesgrupp så måste lönerna öka – annars står vi inför en stor kompetensbrist.

Anna Nergårdh tyckte att Vision bidrog med många kloka och användbara förslag till utredningen. Samtalet väckte flera frågor som både Vision och utredaren kommer att undersöka närmare inför det fortsatta arbetet.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Presskontakt

Vill du komma i kontakt med Vision angående ett pressärende? Här hittar du kontaktvägar till vår presschef och pressekreterare.

Kontakt