Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Två kollegor samtalar.

En död planet ger inga jobb – hur kan välfärden delta i klimatomställningen?

Klimatet är en facklig fråga. Som inte kan vänta. Välkommen till ett mingel om hur vi ökar takten i klimatomställningen! 

Om klimatminglet

Tid: Fredag den 30 juni kl. 12.30-13.35.

Plats: TCO-landet, Strandgatan 19, Visby. 

Vi bjuder på lunch!

Vision bjuder in till samtal och mingel med gäster från fackförbund, idéburna organisationer, arbetsgivarorganisationer, politiken och offentlig sektor. 

Visions klimatmingel

Det måste ske nu. Sju år, det är den tid vi har på oss att vända utvecklingen. IPCC konstaterar att vi måste halvera våra utsläpp innan 2030. Det måste ske en kraftsamling för en omedelbar och rättvis omställning.  

Vision vill vara del av lösningen genom organisering, folkbildning och inflytande. Därför har vi lanserat en helt ny facklig roll på arbetsplatsen – klimatombud.

Klimatombud i Vision

Vi ser en facklig klimatrörelse växa fram. På ett hundratal arbetsplatser runt om i kommuner, regioner, kyrkan och bolag med koppling till välfärden tar Visions klimatombud nu initiativ för att minska klimatpåverkan. De krokar arm med hållbarhetsansvariga, håller studiecirklar och förhandlar fram förmånscyklar för alla anställda. 

Hållbara jobb och en hållbar värld går hand i hand. Vi fackliga organisationer kan omställning och vi behövs i klimatarbetet. Politiker och andra viktiga samhällsaktörer måste ta sitt ansvar över framtiden.  

Hur kan vi öka takten i klimatomställningen i välfärdssektorn? 

Har du frågor?

Välkommen att kontakta Viktoria Hellström, Vision, viktoria.hellstrom@vision.se

Anmäl dig till Visions klimatmingel

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Presskontakt

Vill du komma i kontakt med Vision om ett pressärende? Här hittar du kontaktvägar till vår presschef och pressekreterare.

Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss