Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Remissvar: Jobbstimulans och ekonomiskt bistånd

2012-10-01

I augusti lämnade Vision ett svar till socialdepartementet på en remiss om jobbstimulans och ekonomiskt bistånd.

Utredningen förslår två förändringar i Socialtjänstlagen:

  • Den första är att bara 75 procent av arbetsinkomsten ska ingå vid beräkningen av rätten till försörjningsstöd, för att öka drivkrafterna till att ta ett arbete.
  • Det andra handlar om vilka möjligheter kommunen har att anvisa personer som får försörjningsstöd, till av kommunen anordnad praktik eller annan kompetenshöjande verksamhet. I dag finns möjligheten för personer under 25 år, men utredningen föreslår att det ska gälla personer i alla åldrar. Detta för att de flesta som får försörjningsstöd får det på grund av brist på arbete.

Vision anser att arbete, praktik och utbildning är avgörande delar för att minska människors beroende av socialtjänsten och istället göra dem delaktiga i samhället. Politiker, myndigheter och arbetsmarknadens parter måste gemensamt arbeta för att möjliggöra det och eliminera hinder.

Vision stödjer de föreslagna förändringarna i Socialtjänstlagen, men poängterar vikten av goda arbetsmarknadsvillkor och betonar att förslaget inte får medföra att socialtjänstens arbete med de grupper som står långt från arbetsmarknaden reduceras.

Remissvar: Jobbstimulans (pdf)

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar