Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Kvicksilver och amalgam inom tandvården

2015-04-15

Angående TCOs remissvar gällande Förslag till upphävande av allmänna råd om kvicksilver och amalgam inom tandvården (AFS 1989:7).

Arbetsmiljöverket vill som ett led i sitt förenklingsarbete ta bort de allmänna råd som finns om hantering av kvicksilver i form av amalgam i tandvården. Som skäl för detta uppger man att då nyinsättningen av amalgam i Sverige är i det närmaste obefintlig och endast sker på speciella enheter behövs inte de allmänna råden längre. Arbetsmiljöverket har också varit i kontakt med Sveriges Tandläkarförbund som uppgett att rutinerna för hantering av amalgam i befintliga lagningar fungerar tillfredsställande. Förslaget att ta bort de allmänna råden om amalgam har skickats ut för att till exempel fackförbud och andra ska kunna ge sin syn på det. Vision har skickat in synpunkter till TCO som sedan har skrivit ett svar till Arbetsmiljöverket.

Vision ser att de allmänna råden är betydelsefulla och bör finnas kvar. Visserligen är de inte några bindande föreskrifter, men de ger arbetsgivare och anställda information och ledning. De inskärper också vikten av att amalgam hanteras med största försiktighet. De amalgamfyllningar som patienterna redan har kommer att behöva hanteras under lång tid framöver inom tandvården. Arbetsmiljöverket har redan under utredningen haft kontakt med Sveriges Tandläkarförbund, men den stora gruppen tandsköterskor är inte tillfrågad. Man kan därmed också ifrågasätta genderperspektivet i utredningen.

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar