Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Tre personer sitter i ett gemensamt möte.

Aktuellt i förbundsstyrelsen

På denna sida publiceras korta rapporter från förbundsstyrelsens sammanträdanden, detta för att förtroendevalda och medlemmar i Vision ska ha möjlighet att följa vad som händer i Visions förbundsstyrelse. Blir du intresserad och vill veta mer? Du kan alltid mejla forbundsstyrelsen@vision.se

17-19 maj 

Satsning ökad facklig styrka

Karin Flinkenberg, verksamhetscontroller, gav en återblick till december 2021 då förbundsstyrelsen fick en rapport kring förändringen av antalet förtroendevalda i Vision. Då beslutade förbundsstyrelsen att ge kansliet i uppdrag att genomföra en förstudie med sikte på en större och långsiktig satsning för att engagera fler förtroendevalda för att på så sätt kunna nå målet om att öka i facklig styrka.

Förstudien har kartlagt nuläge, önskat läge samt förutsättningarna för förtroendevalda och kansli att arbeta med att engagera fler i Vision. Förbundsstyrelsen diskuterade och skickade med synpunkter på förslaget till beslutsunderlag till förbundsmötet.

Visions position

Elsa Saboonchi, funktionschef Kommunikation och facklig utveckling, berättade på förbundsstyrelsemötet att ett gediget analysarbete och flera workshops har genomförts för att ta fram en förtydligande position. Positionen ska särskilja Visions position gentemot konkurrenter och skapa attraktivitet för medlemmar och presumtiva medlemmar. Visions förbundsstyrelse beslutade att Vision ska arbeta med positionen: Enkelt, nära och framåt

Genomgång av förtroendevalda enkäten 

Peter Andersson, strategisk rådgivare, gick igenom resultatet från förtroendevalda enkäten. Enkäten har gått ut till Visions förtroendevalda under april 2022. Totalt har 1087 förtroendevalda svarat på enkäten, vilket är cirka 13 procent av de förtroendevalda. Enkäten har gått ut till ordförande i Vision och till övriga förtroendevalda. Av Visions ordförande har 8 av 10 läst Visions inriktning ”Vision – en kraft för framtiden” och enkäten visar att ordföranden använder inriktningen i sitt lokala arbete. Enkäten visar också på att förtroendevalda i Vision upplever att de får relevant information, att de får tillräcklig information och att deras uppdrag är tydligt.

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträden

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar