Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

 • Tre styrelseledamöter diskuterar en fråga.

Fyllnadsval till förbundsstyrelsen 

Tre ledamöter har nominerats till förbundsstyrelsen inför förbundsmötet 2022. Nomineringen pågick fram till den 15 juni.

Tre av förbundsstyrelsens ledamöter väljer av personliga skäl att avsluta sina uppdrag i förbundsstyrelsen under pågående mandatperiod. Därför kommer förbundsmötet i höst att göra ett fyllnadsval till sittande förbundsstyrelse. Nomineringen stängdes den 15 juni.

Vilka ska avsluta sina roller? 

Erik Sellström, Hans-Jörgen Kronqvist och Anna Toftedahl. Centrala valutskottet vill betona vikten av en bred nominering då två av ledamöterna som lämnar sitt uppdrag tillhör andra avtalsområden än HÖK

Centrala valutskottet uppdrag

För att underlätta valet har det centrala valutskottet förberett ett förslag till förbundsmötet. Valutskottet har tagit hänsyn till kriterier enligt valordningen samt kompetensprofil. Det är viktigt att alla i förbundsstyrelsen representerar hela Vision oavsett var man kommer ifrån. Valutskottets förslag står för en helhet. Det handlar om personer som tillsammans bidrar till helheten och att föra Vision framåt.

Centrala valutskottets förslag

Visions centrala valutskott presenterar följande personer till fyllnadsval till förbundsstyrelsen:

 • Anton Ehrlin
  Gruppledare återvinningscentral Renova Göteborg
  Område Väst
  Avtalsområde Sobona
  Född 1988
 • Genc Beqiri
  Biblioteksassistent Malmö Stad
  Område Syd
  Avtalsområde HÖK
  Född 1990
 • Jens Lagnestam
  Församlingspedagog Vreta Kloster Församling
  Område Sydost
  Avtalsområde Svenska Kyrkan
  Född 1972

Mer om de nominerade

Tre nya ledamöter ska väljas in till förbundsstyrelsen

Om Visions centrala valutskott

Valutskottets sammansättning och kontaktuppgifter hittar du på vision.se. Där kan du också läsa mer om valprocessen och valutskottets arbete.

Centrala valutskottet

Kontakta oss

Är du osäker på om du kan vara medlem i Vision? Ta kontakt med Vision Direkt.

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss