×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision sätter tonen för framtiden

Om Visions medlemmar skulle skriva ett eget ”soundtrack” till dagens och morgondagens arbetsliv, hur skulle det låta? Nu vet vi! Låten Ingen maskin berättar om hur Visions medlemmar vill ha det på jobbet.

I våras uppmanade vi, under parollen ”Sätt tonen”, medlemmarna att berätta om hur de vill ha det på jobbet. Och vi fick in massor av bidrag. Berättelser som vi satte i händerna på låtskrivaren och musikern Annika Norlin.

Därefter har tre producenter fått göra varsin version och vi har haft en spännande omröstning om vilken version som är den bästa.

Låten ”Ingen maskin” handlar om arbetsliv där vi har rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Där vi får brinna utan att brännas ut. Ett mänskligare arbetsliv där vårt engagemang tas till vara utan att vi blir sjuka av stress.

Musik väcker känslor och engagerar. Och det ger oss en möjlighet att prata om arbetsmiljöfrågor och hur vi vill ha det på jobbet på ett lite annorlunda sätt.

Använd dig gärna av Ingen maskin när du möter medlemmar och potentiella medlemmar. Hur har ni har det på er arbetsplats? Vad vill ni förbättra?

Också Visions förbundsmöte, som nyligen avslutades, fokuserade på framtidens arbetsliv. Tillsammans antog vi nya mål och hjärtefrågor som ger oss en tydlig riktning för det fortsatta arbetet.

Det handlar om att Vision ska fortsätta växa och bli starkare, öka närvaron på arbetsplatserna, bli mer handlingskraftiga och ge medlemmarna större inflytande.

Våra fem nya hjärtefrågor gör vår fackliga politik tydligare och ger oss ännu mer energi att påverka dagens och morgondagens arbetsliv.

För förändrar och förbättrar, det gör vi varje dag när vi når resultat i frågor som är viktiga för medlemmarna. Och bevisar att den gemensamma kraften är så mycket större än när vi gör något var och en.

Nu kör vi – nu sätter vi tonen för framtidens arbetsliv!

Veronica Magnusson
Förbundsordförande

Nyheter

Till arkivet

1290 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum