Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Utskott 10: Schyst arbetsliv, försäkringar och övrigt

2016-10-03

Sju motioner hade kommit in till förbundsmötet om schyst arbetsliv, försäkringar och övrigt. Av dem fick frågan om Vision som en feministisk organisation samt kränkande särbehandling bland förtroendevalda störst uppmärksamhet.

Kränkande särbehandling och mobbning

(motion 88)

Farsta-Skarpnäck-sektionen i Stockholms stad sker en motion som tog upp problemet med mobbning och kränkande särbehandling bland och av Visions förtroendevalda.

”Dessvärre har vi och flera andra fått kännedom om att det inom Vision förekommer kränkningar bland förtroendevalda. Både medlemmar och förtroendevalda säger sig ha blivit illa bemötta och regelrätt kränkta av andra förtroendevalda. Användandet av härskartekniker verkar utövas utan att samvetet säger stopp trots att detta strider mot värdegrunden”, skrev de i motionen.

Förbundsmötet beslutade

  • att Vision upprättar tydliga riktlinjer, rutiner och handlingsplan gällande kränkningar bland förtroendevalda och medlemmar inom den egna organisationen i enlighet med ”vi ska leva som vi lär.

Vision – en feministisk organisation

(motion 92)

Vision arbetar aktivt och på många olika sätt för jämställdhet mellan kvinnor och män. Vision har inte officiellt tagit steget att kalla sig för en feministisk organisation. Det ville motionären Lisa Svensson ändra på.

”Vision arbetar hårt för att uppvärdera kvinnors arbete och utplåna de ojämlikheter som finns på grund av kön. Vi menar att det därmed inte bara är ett självklart, utan också viktigt, ställningstagande att Vision är ett uttalat feministiskt fackförbund. Vision har uttalade planer för jämställdhet utan att våga säga sig vara feminister”, skrev hon i motionen.

Efter debatt på förbundsmötet beslutades

  • att Vision officiellt erkänner sig som en feministisk organisation

Nyheter

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar