Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Utskott 3: Lön, pension och organisationspolitik

2016-10-04

I utskott 3 behandlades motioner relaterade till lön, pension och organisationspolitik.

Avtalsområden

(motion 25)

Motion 25 berör problematik som förtroendevalda kan uppleva på arbetsplatser inom avtalsområden Vision delar med Kommunal.

Förbundsmötet beslutade att:

  • Det ska bli tydligare hur vi praktiskt ska lösa det lokalt på arbetsplatser där två eller flera avtal gäller.
  •  Det ska bli tydligare på central nivå att vi har gemensamma avtalsområden med Kommunal

Löner och löneutveckling 2017 och framöver för medicinska sekreterare

(motion 31)

Motion 31 behandlade löneutvecklingen för yrkesgruppen medicinska sekreterare. Vision arbetar redan idag med att förbättra lön och villkor för gruppen, främst genom partsamarbete med arbetsgivarorganisationen Sveriges Kommuner och Landsting.

Förbundsmötet beslutade att:

  • Vision bör arbeta för att förbättra löneutvecklingen i framtiden för medicinska sekreterare.
  • Vision bör arbeta för att lyfta och synliggöra yrkesgruppen

Orättvisa i arbetslivet ger orättvisa pensioner

(motion 33)

Vision arbetar för att motverka strukturella löneskillnader mellan män och kvinnor på många olika sätt. Motionären efterfrågar ett liknande engagemang för att lyfta frågan om hur ojämlika löner bidrar till orättvisa pensioner.

Förbundsmötet beslutade att:

  • vid diskussioner, kampanjer och opinionsbildning vad gäller strukturella löneskillnader samtidigt förtydliga och peka på konsekvenserna vad gäller pensionerna.
  • i debatten sätta fokus på ett krackelerande pensionssystem med allt fler pensionärer, företrädesvis kvinnor, under EU:s fattigdomsgräns, vilket bland annat är en följd av ett orättvist arbetsliv. Det är också ovärdigt ett fungerande välfärdssystem.

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar