Visions förbundsmöte 2020 är igång!

Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Visions förbundsmöte 2020

Förbundsmötet är Visions högs beslutande organ. Följ rapporteringen från mötet 24 - 26 september på den här sidan, och använd länkarna för att komma till praktisk information om mötet. Förbundsmötet genomförs digitalt.

Rapport från förbundsmötet 26 september

Nu är förbundsmötet avslutat

Förbundsmötet har under tre dagar samlat ledamöter från hela Sverige och fattat en rad beslut om Visions arbete framåt. Mötet har genomförts digitalt för första gången i Visions historia!

Motionsbeslut 26 september

Visions förbundsmöte valde under fredagen bland annat en ny förbundsstyrelse och antog Visions nya styrdokument ”En kraft för framtiden”. Under förbundsmötets avslutande dag fattades beslut om resterande motioner samt förslag från förbundsstyrelsen.

Rapport från förbundsmötet 25 september

Visions nya valutskott på plats

Idag har förbundsmötet utsett ett nytt valutskott. Utskottet är en viktig del av demokratin i Vision som banar väg för ett bra styrelsearbete och har i uppdrag att säkra en representativ...

Veronica Magnusson omvald till förbundsordförande

Visions förbundsmöte återvalde idag Veronica Magnusson till förbundsordförande för kommande fyra år. 

Här är Visions nya förbundsstyrelse!

Nu har Visions förbundsmöte bestämt vilka tolv personer som ska leda förbundet de kommande fyra åren. Veronica Magnusson sitter kvar som förbundsordförande.

Hon kammade hem Visions nyinstiftade pris

Nu har vi korat första vinnare någonsin i nyinstiftade En arbetsplats för alla-priset 2020. Grattis Ann-Sofi Håkansson!

Ny inriktning för Vision antagen

Fler medlemmar för ökad facklig styrka. Det är Visions övergripande mål de kommande fyra åren. Förbundsmötet klubbade igenom ”Vision – en kraft i framtiden” -  den inriktning för förbundet som förbundsstyrelsen föreslagit för 2020-2024.

Visions relansering 2020

Under förbundsmötet 2020 presenterades de nya satsningar Vision gjort såsom handlingskraftskampanjen, ny lönestatistik med mera. Som ett led att utveckla Vision har satsningar gjorts för att skapa...

Nya revisorer valda

Visions förbundsmöte har valt nya revisorer. Förbundsmötet gick på centrala valutskottets förslag och valde Monika Göl, Malmö, och Thomas Lund, Västerås, till ordinarie revisorer. Till ersättare valdes Carin Neanro, Västerås, och Lena Mellbladh, Borås.

Rapportering från förbundsmötet 24 september

Förbundsmötesbeslut 24 september

Rapport från förbundsmötets första dag.

Vilka är de viktigaste motionerna?

Fler möjligheter för förtroendevalda att få psykosocialt stöd vid tuffa fall, förbättrad arbetsmiljö för biblioteksanställda och sextimmarsdag. Motioner som dessa ska diskuteras på Visions förbundsmöte som drar i gång på torsdag 24 september.

Upp till bevis för parterna

Moderata partiledaren Ulf Kristersson och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark inledde Visions förbundsmöte och frågan om LAS stod högt på agendan. - Om parterna levererar kommer politiken inte att...

Visions medlemmar framtidssäkrar välfärden

Äntligen är det dags. Nu är vi samlade. Vi är 240 ombud som i tre dagar ska läsa, diskutera och fatta beslut om över 250 sidor handlingar. Handlingar som sen ska bli handlingskraft.

Förbundsmötet 2020 är igång!

Med start idag samlas nästan 300 ombud till ett digitalt förbundsmöte. Inledningen och andra utvalda delar av mötet livesänds.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar