Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Om årsmötet

På förbundsmötet 2018 togs det beslut om att Vision ska införa årsmöten som ska hållas varje år.

Det digitala årsmötet 2019 kommer att öppna den 7 oktober i systemet VoteIT.

Under två veckor i höst mellan den 7 oktober och den 20 oktober är det därför dags för Visions första digitala årsmöte. Under dessa två veckor kommer de som väljs till ombud för årsmötet kunna logga in och logga ut ur mötet så som det passar med deras övriga liv. Detta möjliggör en helt ny tillgänglighet för medlemmar som kanske inte har möjlighet att vara bortrest under ett fysiskt möte som pågår i flera dagar.

Om du är vald till ombud, räkna med att lägga ungefär tre timmar totalt på årsmötet under 7-20 oktober. Observera att årsmötet inte fungerar i Internet Explorer, så gå gärna in på din dator redan idag för att se om du har en annan webbläsare installerad. Om du endast har Internet Explorer, behöver du innan årsmötet ladda ner en annan webbläsare, exempelvis Internet Edge eller Google Crome.

Det digitala årsmötet är en konsekvens av att förbundsmötet 2018 tog ett beslut om rapporten Utvecklad organisation för inflytande och engagemang. Under förbundsmötet beslutades det att Vision skulle införa årsmöten och därför kommer det första digitala årsmötet att hållas i år. Årsmötena är ett sätt att skapa nya arenor för inflytande, engagemang och handlingskraft.

Årsmötet är ett beslutsforum för att hantera vissa ekonomiska och administrativa frågor samt frågan om ansvarsfrihet för förbundsstyrelsens ledamöter, se mer i stadgarna. Årsmötet 2019 kommer vara ett steg på vägen mot förbundsmötet 2020 och ett forum för dialog och inflytande. Att årsmötet är helt digitalt gör att vi på ett helt nytt sätt kan arbeta för ökad transparens, flexibilitet och nytänkande. Under årsmötet kommer ombuden att kunna påverka Visions framtida inriktning och det blir en ny plats att lyfta idéer och viktiga frågor. 

Bli ambassadör för det digitala årsmötet  

Nu har du en unik möjlighet att bli lite extra engagerad för det digitala årsmötet. Eftersom det är första året som vi har ett digitalt årsmöte behöver vi alla hjälpas åt för att göra mötet så bra som möjligt. Därför söker vi nu ambassadörer som tar lite extra ansvar för det digitala årsmöte. Du behöver inte ha några förkunskaper för att bli ambassadör, det enda som krävs är att du har tillgång till en dator, laptop eller smartphone och kan vara inloggad på årsmötet under ca tre timmar några dagar mellan den 7-20 oktober. Anmäl dig som ambassadör till kajsa.qvist@vision.se.

Sista datum för att anmäla dig som ambassadör för det digitala årsmötet är den 25 augusti.

VoteIT - systemet vi använder

I det digitala årsmötet kommer vi att använda oss av ett system som heter VoteIT. I systemet kommer alla dagordningspunkter att finnas. Under varje dagordningspunkt går det att diskutera och lägga förslag. Innan årsmötet kommer det att finnas en guide till det digitala årsmötet, så att du får veta allt du behöver om hur systemet fungerar.

Inriktning 2020-2024

Vad händer i framtiden och hur ska Vision fortsätta vara ett attraktivt förbund även i morgon? Inför förbundsmötet nästa år kommer Visions förbundsstyrelse att ta fram ett förslag för kommande inriktning för förbundet för åren 2020 till 2024. Just nu är arbetet i full gång. Förutom att styrelsen diskuterar dessa delar tas synpunkter och idéer in från medlemmar genom aktiviteter, medlemsundersökningar, sociala medier med mera. I höst kommer även inriktningen att diskuteras och bearbetas på bland annat det digitala årsmötet. Så var med och ge dina inspel och påverka Visions kommande inriktning.

Ersättning för förlorad arbetstid

Begär ledighet enligt §6 Lag om facklig förtroendemans ställning på arbetsplatsen. Om du får löneavdrag ersätter Vision dig för förlorad arbetsförtjänst men vi behöver då ett intyg från arbetsgivaren som bifogas till reseräkningen. Vision ersätter max fyra timmars ledighet för deltagande på det digitala årsmötet.

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar