Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

warning icon

Systemunderhåll

Kallelse årsmöte 2019

Visions första digitala årsmöte!

Vi har nöjet att kalla till Visions första digitala årsmöte. Under två veckor i höst mellan den7/10 och den 20/10 kommer det digitala årsmötet att vara öppet för ombuden. Under dessa två veckor kommer ombuden kunna logga in och logga ut ur mötet så som det passar med deras övriga liv. Detta möjliggör en helt ny tillgänglighet för medlemmar som kanske inte har möjlighet att vara bortrest under ett fysiskt möte som pågår i flera dagar. Det digitala årsmötet är en konsekvens av att förbundsmötet 2018 tog ett beslut om rapporten ”Utvecklad organisation för inflytande och engagemang”. Under förbundsmötet beslutades det att Vision skulle införa årsmöten och därför kommer det första digitala årsmötet att hållas i år. Årsmötena är ett sätt att skapa nya arenor för inflytande, engagemang och handlingskraft.

Årsmötet är ett beslutsforum för att hantera vissa ekonomiska och administrativa frågor samt frågan om ansvarsfrihet för förbundsstyrelsens ledamöter. Årsmötet 2019 kommer vara ett steg på vägen mot förbundsmötet 2020 och ett forum för dialog och inflytande. Att årsmötet är helt digitalt gör att vi på ett helt nytt sätt kan arbeta för ökad transparens, flexibilitet och nytänkande. Under årsmötet kommer ombuden att kunna påverka Visions framtida inriktning och det blir en ny plats att lyfta idéer och viktiga frågor.

Denna kallelse skickas ut till alla klubbar och avdelningar.

Handlingar kommer att vara tillgängliga från slutet av juni. Information om detta kommer att skickas ut separat. All information om årsmötet kommer samlas på vision.se/am2019 

Mandatfördelning och val av ombud. På förbundsmötet 2018 ändrades stadgarna och ni som får det här brevet har redan, eller kommer att, utse ombud som representerar er under årsmötet. Hur många ombud ni har framgår av mandatfördelningen. Ni som inte har egna mandat kommer inom kort att få information kring så kallade delade mandat i ett utskick från Visions center i er region. Här följer en kort beskrivning om hur ni anmäler era ombud:

  • För er med eget mandat. Eget mandat får klubbar/avdelningar då de har minst 351 medlemmar. Ni anmäler ombud samt personliga ersättare senast den 2 juni. 
  • För er med gemensamt/delat mandat. Gäller klubbar/avdelningar med färre än 351 medlemmar. Ni utser ombud gemensamt med andra avdelningar och klubbar inom regionen. Arbetet leds av Visions center. Mer information kommer från ert center. Centret kommer att anmäla dessa ombud senast den 2 juni 2019. 

Ombud och personliga ersättare anmäls här!

vision.se/am2019 samlar vi och uppdaterar all information kring årsmötet.

Har du några funderingar? Skicka ett mejl till kajsa.qvist@vision.se eller kontakta ditt center.

Vi ses på årsmötet!

Veronica Magnusson
Förbundsordförande

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar