Förbundsmötet 2022

Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Förbundsmöte 2022

Förbundsmötet är Visions högsta beslutande organ. Förbundsmötet 2022 behandlade viktiga frågor och satsningar inom ramen för Visions inriktning Vision – en kraft för framtiden.

Förbundsmöte 2022

Handlingar och motioner

Här har du möjlighet att ta del av samtliga handlingar och motioner till förbundsmötet 2022.

Fyllnadsval till förbundsstyrelsen

Tre ledamöter har nominerats till fyllnadsval till förbundsstyrelsen inför förbundsmötet 2022.

Tidigare förbundsmöten

Här hittar du motioner, dokument och protokoll från tidigare förbundsmöten och årsmöten.

Rapporter från förbundsmötet 2022

1 oktober

Nu är förbundsmötet slut!

Visions förbundsordförande summerar förbundsmötet 2022 och några av de viktigaste besluten som fattats.

Underlag ska tas fram för mötesfri tid

Stressas du av mötestäta arbetsdagar där du inte hinner hämta andan innan första mötet drar igång? Då är du inte ensam. Visions förbundsmöte har nu beslutat att material ska tas fram för intresseförhandlingar om mötesfri tid.

30 september

Rapport från förbundsmötets andra dag

Visions förbundsmöte valde under fredagen att bland annat besluta om att ge klartecken för en stor satsning på att öka antalet medlemmar och förtroendevalda inom Vision och att en ny avgiftsmodell för medlemsavgifter.

Skyddade titlar för medicinska sekreterare och tandsköterskor

Idag beslutade förbundsmötet att Vision ska arbeta för att medicinsk sekreterare och tandsköterska ska bli skyddade yrkestitlar.

Konkurrenskraftiga löner inom välfärden

Förbundsmötet har beslutat om att fortsätta att arbeta med konkurrenskraftiga löner inom välfärden.

Vision sänker fackavgiften för lågavlönade

Det ska bli enklare att veta vad det kostar att vara medlem i Vision. Förbundsmötet har precis klubbat igenom förbundsstyrelsens förslag på ny avgiftsmodell.

Tre nya ledamöter i förbundsstyrelsen

Vision välkomnar tre nya kandidater till förbundsstyrelsen. Här berättar de kort om vad de kommer fokusera på i sitt nya uppdrag!

Mångfald på fikat belönas med 5000 kronor

Emel Wennergren fick höra att det förekom kräkningar av individer och grupper på kommunhuset och ville göra något åt saken, hen skrev ner en lista med frågor kring mångfald som diskuteras vid fikabordet för att föra en dialog.

Förbundsmöten ersätts med kongress

Idag beslutade förbundsmötet att förändra den demokratiska processen i Vision. Det betyder att det förbundsmöte som pågår just nu blir Visions sista.

Stor satsning på facklig styrka

Idag har förbundsmötet tagit beslut som ger klartecken för en storsatsning på att öka antal medlemmar och förtroendevalda inom Vision.

29 september

Förbundsordförande Veronica Magnussons öppningstal

I dag öppnade Visions förbundsordförande Veronica Magnusson Visions förbundsmöte 2022. Läs hennes öppningstal här.

Nu är förbundsmötet igång!

Nu har 300 förtroendevalda från hela landet samlats i Solna utanför Stockholm för att sätta ramarna för Visions arbete de kommande åren. Följ mötet live!

Förväntansfulla deltagare på plats i Solna

Träffa några av våra peppade förtroendevalda och ta del av deras förväntningar på förbundsmötet 2022!

Så fungerar Visions förbundsmöte

Vad är Visions förbundsmöte, vilka är på plats och hur påverkar förbundsmötet mig som medlem? Vi svarar på sju vanliga frågor.

Tre ombud tycker till om förbundsmötet

Att fatta bra beslut, diskutera viktiga frågor och inte minst - träffa fackliga kolleger som man inte sett på länge. Förhoppningarna inför årets förbundsmöte är många. Vi har frågat tre ombud som delar med sig av sina förväntningar.

11 heta frågor på Visions förbundsmöte 2022

Granska den individuella lönesättningen, riv upp måltidspolicyn och jobba för högre graviditetspenning. Det är några av de frågor som väntas väcka debatt på Visions förbundsmöte som hålls i september.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00