Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Förbundsmöte 2022

Förbundsmötet är Visions högsta beslutande organ. Förbundsmötet 2022 kommer behandla viktiga frågor och satsningar inom ramen för Visions inriktning Vision – en kraft för framtiden.

Information om förbundsmötet

Visions förbundsmöte kommer genomföras 29 september till 1 oktober 2022 på Quality Hotel Friends i Solna i Stockholm. Kallelse till förbundsmötet skickades den 7 mars.

Kallelse till förbundsmöte och årsmöte (pdf)

Motioner

Den 29 mars var det sista dagen för att skicka in motioner till förbundsmötet 2022. Det kom in 76 motioner och dessa kan du läsa här nedan. Nu kommer förbundsstyrelsen vid sina kommande möten att behandla samtliga motioner och deras yttranden kommer att presenteras i slutet av juni.

Motioner (pdf)

Årsmötet 22 september

På förbundsmötet 2018 togs det beslut om att Vision ska införa årsmöten som ska hållas varje år. Årsmöten är ett beslutsforum för att hantera vissa ekonomiska och administrativa frågor samt frågan om ansvarsfrihet för förbundsstyrelsens ledamöter. Visions årsmöte genomförs den 22 september 2022. Räkna med att du behöver delta under tre timmar denna dag i årsmötet. 

Förmöten

Inför förbundsmötet genomförs tre fysiska förmöten. På förmötena har du som förtroendevald möjlighet att diskutera de frågor som ska hanteras på förbundsmötet. På förmötena kommer fokus vara på förberedelser och genomgång inför de diskussioner och beslut som ska fattas på Visions förbundsmöte. Syftet med förmötena är att de ordinarie ombuden ska komma väl rustade till Visions förbundsmöte. Förmötena ger även övriga deltagare en möjlighet att delta i diskussionerna och påverka framtida beslut. Dessa datum gäller för förmötena: 

  • Område Syd och Sydost 30–31 augusti på Malmö Live
  • Område Stockholm och Väst 1–2 september på Post Hotell Göteborg
  • Område Norr, Mitt och Västerås 7–8 september på Uppsala Konsert och Konferens

Ta med din egen laptop

Vi kommer använda mötessystemet VoteIT, vilket fungerar i din dator, laptop eller surfplatta. Ta med din egen laptop eller surfplatta, det är enklast för dig att använda det verktyg du är van vid. Vision kommer inte att ha några surfplattor att låna, så se till att packa din laptop eller surfplatta. Om du inte har tillgång till en laptop eller en surfplatta, så skriv i fältet "Övriga kommentarer" när du anmäler dig att du behöver låna en surfplatta under förbundsmötet.

Åhörare

Det finns stora möjligheter att ta del av det som händer på förbundsmötet även för dig som inte är ombud. Allt i plenum kommer livesändas och alla handlingar kommer att finns här på hemsidan. Det finns möjlighet att vara åhörare i det mötessystem som vi använder under förbundsmötet och direkt kunna läsa beslut där. Är du intresserad av att vara åhörare i vårt mötessystem VoteIT? Mejla forbundsmote@vision.se för att bli åhörare i mötessystemet.

Vi planerar enligt vår miljöpolicy

Vision är en Fair Union och vi planerar att genomföra vårt förbundsmöte så miljövänligt som möjligt.

Ett öppet Vision 

Vision arbetar för att vi ska leva som vi lär. Vi jobbar för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Alla våra förtroendevalda arbetar fö ett mer öppet, inkluderande och mänskligt arbetsliv. Målet är att skapa en arbetsplats för alla – för att du som medlem ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Har du behov av syntolkning, hörsel/teleslinga, teckenspråks-, skriv- eller syntolkning, mötesdokument på utskrivet papper, barnpassning eller något annat du behöver för att mötet ska vara tillgängligt för dig, skriv det då i fältet "Övriga kommentarer" när du anmäler dig. Kan du inte delta på ett fysiskt möte på grund av smittorisk, skriv även det i fältet "Övriga kommentarer", så att vi vet att du har behov av att delta digitalt. 

Internt arbetar vi för att alla våra aktiviteter ska vara öppna för alla. Vi arbetar för ett öppet Vision. Förbundsmötet ska vara öppet och tillgängligt för alla, oavsett diskrimineringsgrund. Vad behöver just du för att förbundsmötet ska vara tillgängligt för dig? Skriv några rader när du anmäler dig som ombud! Inför förbundsmötet är det många dokument som ska läsas. Vissa vill hellre ha text uppläst än att läsa på skärm. På tjänsten Talande Webb kan du få webbsidor och pdf-filer upplästa.

Så funkar Talande Webb (funkaportalen.se)

VoteIT

Vi kommer använda mötessystemet VoteIT, vilket fungerar i din dator, laptop eller surfplatta. Ta med din egen laptop eller surfplatta, det är enklast för dig att använda det verktyg du är van vid. Vision kommer inte att ha några surfplattor att låna, så se till att packa din laptop eller surfplatta. Om du inte har tillgång till en laptop eller en surfplatta, så skriv i fältet "Övriga kommentarer" när du anmäler dig att du behöver låna en surfplatta under förbundsmötet.

Boka resor

Information om att boka resor kommer att skickas ut i slutet av juni. Innan slutet av juni ska du inte boka resa till förmötet eller förbundsmötet.  

Så bokar du resa

Förlorad arbetsförtjänst

Sök i första hand ledigt med lön från din arbetsgivare. Om det inte är möjligt ersätter Vision förlorad inkomst till dig som deltar på förbundsmötet. Du loggar in på din anmälan på Mina sidor där du fyller i reseräkningen och bifogar intyg om löneavdrag påskrivet av chef eller HR.

Mina sidor (logga in)

Mandatfördelning

Det är positivt om ni har samma ombud till årsmötet och till förbundsmötet, så att alla ombud får samma information och möjlighet till inflytande. Klubbar och avdelningar som inte har egna mandat kommer att få information kring så kallade delade mandat i ett utskick från ert center.

Mandatfördelning (xlsx)

Så anmäler ni ombud

  • Eget mandat får klubbar och avdelningar då de har minst 351 medlemmar. Ni anmäler era ombud samt personliga ersättare och senast den 4 maj. 

    Anmäl ombud och ersättare (logga in)
  • Klubbar och avdelningar med färre än 351 medlemmar har delade mandat. Ni utser ombud gemensamt med andra avdelningar och klubbar, inom samma avtalsområde och region. Ni nominerar era ombud senast den 12 april.

    Nominera ombud

Frågor om förbundsmötet? 

Har du frågor om förmöten, årsmötet eller förbundsmötet? Mejla forbundsmote@vision.se så hjälper vi dig.

Nyheter

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar