Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Praktisk information

Tider för mötet

Du hittar alla tider för förbundsmötet i ramprogrammet:

Ramprogram.pdf

VoteIT - ladda inte om sidan

Vi kommer vara många som är inloggade i VoteIT samtidigt, kom därför ihåg att inte ladda om sidan mer än nödvändigt, eftersom det gör systemet mycket långsammare. Om det tar lite tid att rösta, vänta en liten stund och prova sen igen.

 

Guide till VoteIT

Under förbundsmötet kommer ombuden att fatta beslut i mötessytemet VoteIT. Gå gärna igenom guiden till VoteIT inför förbundsmötet.

 

Nyheter i VoteIT

Under gruppdiskussionerna i Zoom på torsdag så skriver du in dina synpunkter under ”diskussion” i VoteIT under respektive dagordningspunkt. Förslagsdelen använder vi när det är dags att gå in i beslut under fredag. Du kan skriva in i ”diskussion” under alla punkter som kvarstår att fatta beslut om.

Du begär ordet i VoteIT. Det gör du genom att i aktuell dagordningspunkt trycka på den gröna knappen "sätt upp dig". Presidiet ser listan och säger i Zoom vilka som står på tur att prata så du hinner förbereda dig med mick och kamera. Har du ett yrkande/förslag som du vill att mötet ska ta ställning till måste du skriva in det i ”förslag” i VoteIT. Du måste inte prata i Zoom bara för att du lägger ett förslag.

Vi har även aktiverat anteckningar så om du vill förbereda dig inför fredag. Det går att lägga anteckningar på alla dagordningspunkter som har förslag, detta gör att du kan förbereda dig inför kommande omröstningar. Symbolen för anteckning är en liten nål precis till höger om ett förslag.

När det gäller frågor om VoteIT innan och under förbundsmötet så ringer du 08-789 63 33 eller mejlar till: FragortillIT-enheten@vision.se

 

MeetApp Go

Under förbundsmötet kommer vi att använda appen MeetApp Go för diskussioner, frågor i live-sändningarna, quiz och information. Ladda ner appen MeetApp Go till din mobil eller surfplatta där du laddar ner appar.

1. Ange aktiveringskod "Vision"

2. Tryck på aktuellt evenemang

3. Tryck på "Gå med"

4. Tryck på rubriken "Dialog"

5. Tryck alltid på uppdateringspilen uppe till höger varje gång det är dags för dialog i livesändningarna.

Hör av dig till 08-789 63 31 eller maila till Ari.Valitalo@vision.se om du har problem att ladda ner appen.

 

Närvaro

Det är obligatorisk närvaro för alla ombud under förbundsmötet. Det går tyvärr inte att kombinera förbundsmötet med andra möten, resor eller annan frånvaro. Vi behöver ge alla samma förutsättningar under mötet och alla ombud måste kunna följa med i diskussionerna, därför är det viktigt att alla ombud deltar mellan den 24-26/9.

 

Ledighet
Begär ledighet enligt §6 Lag om facklig förtroendemans ställning på arbetsplatsen. Om du får löneavdrag ersätter Vision dig för förlorad arbetsförtjänst men vi behöver då ett intyg från arbetsgivaren som bifogas till reseräkningen.

 

Mall för reseräkning

 

 

Zoom

Under förbundsmötet kommer plenum ske via videotjänsten Zoom. Här kan du ladda ner Zoom. Har du problem med att öppna Zoom? Hör av dig till 08-789 63 31 eller maila till Ari.Valitalo@vision.se. Låt gärna Zoom vara öppet under hela torsdagen, så att vi kan dela in dig i rätt grupp. 

 

Youtube

Vi kommer sända live-sändningarna i Youtube, så att alla kan se dem, sprid länkarna gärna till dina kollegor!

Torsdag 24/9 kl. 09.00:

https://youtu.be/Zkzjw3WNGh4

 

Fredag 25/9 kl. 10.00:

https://youtu.be/9vwk0pqJzvs

 

Fredag 25/9 kl. 15.00:

https://youtu.be/v_fkps89RZQ

 

Använd din egen dator

Vi kommer använda mötessystemet VoteIT på förbundsmötet. För att du ska få bästa möjliga upplevelse av systemet rekomenderar vi att du använder din egna dator eller surfplatta till förbundsmötet. 

Sprid förbundsmötet i sociala medier!

Använd gärna hashtaggen #ViärVision och informera gärna om vad som händer i förbundsmötet i sociala medier! Tänk på att inte sprida personuppgifter, namn och bild, utan att tillfråga den ni delar först.

Bokning av resa

Om du redan har bokat en resa, behöver du själv via Tranås resebyrå boka av den på telefon: 0140 37 50 30. Ange konto: 532 00 och kostnadsställe: 001.

Du kan också avboka din resa via e-post

 

Vi planerar enligt vår miljöpolicy
Vision är en Fair Union och vi planerar att genomföra vårt digitala förbundsmöte så miljövänligt som möjligt.

 

Åhörare

Vi välkommnar alla som vill vara åhörare att delta digitalt på förbundsmötet genom att följa live-sändningar och läsa diskussioner och beslut i VoteIT.


Funderar du över någonting?

Hör av dig till Forbundsmote@vision.se

Vi ställer inte in – vi ställer om

Folkhälsomyndigheten har tagit fram nya rekommendationer för föreningar som gäller till och med 31 december 2020. De rekommenderar alla föreningar att ställa in årsmöten och större konferenser eller att genomföra dem digitalt. Förbundsstyrelsen vill värna om och upprätthålla de demokratiska processerna även i dessa tider och kommer därför att ställa om förbundsmötet och förmöten till digitala möten.

Beslut fattas digitalt

På förbundsmötet den 24-26/9 kommer de beslut som skulle ha fattats på plats i Solna, nu att fattas digitalt. Förbundsstyrelsen värderar fysiska möten högt och ser fram emot när vi är förbi pandemin och kan börja resa och träffas igen. Vi vet att alla har olika förutsättningar för digitala möten och vi göra vårt yttersta för att säkerställa ombudens inflytande och påverkan under förbundsmötet. 

Fysiskt nationellt möte 2021

Det är mycket tråkigt att vi inte kan ses fysiskt under hösten och därför har förbundsstyrelsen beslutat att genomföra ett nationellt fysiskt möte 2021 den 22-23 april.

 

Nyheter

Till arkivet

603 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar