Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Sök Visions internationella stipendium!

2022-04-25

Efter två långa år så är nu ansökan för Visions internationella stipendium öppen återigen. 20 medlemmar tilldelas 15 000 kr för att finansiera sin utlandsvistelse så missa inte chansen!

Du som är medlem i Vision, student eller yrkesverksam, kan söka stipendiet som ger dig möjlighet att resa ut i världen och studera facklig verksamhet ur ett internationellt perspektiv. Du kan söka om du till exempel ska skriva en uppsats som ett ämne som faller under kriterierna som inkluderar en fältstudie.

Så ansöker du

Kriterierna för att kunna söka stipendiet är:

  • Du får inte ha mottagit stipendiet tidigare
  • Stipendiet söks individuellt (grupper kan alltså inte ansöka)
  • Du måste uppfylla ett av kriterierna

Ansökningsperioden för resor som ska genomföras höstterminen 2022 är 13 april till 11 maj. Du ansöker om stipendiet terminen innan du åker.

Nästa ansökningstid är 1 september till 31 oktober för resor som ska genomföras vårterminen 2023.

Mer om det internationella stipendiet 

Ansök om Visions internationella stipendium (logga in)

Nyheter

Till arkivet

Frågor & svar