Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Fler chefer i äldreomsorgen en investering för framtiden

2021-09-24

Att minska antalet medarbetare per chef har inte gjort äldreomsorgen i Rättvik dyrare än i liknande kommuner. Kommunstyrelsens ordförande Jonny Jones (C) vill nu gå vidare med fler insatser för att förbättra medarbetarnas situation.

Rättviks kommun har genomfört en satsning på att öka antalet chefer inom äldreomsorgen. Det har lett till lägre sjuktal, men också gjort det lättare att hantera pandemin. Fler chefer gav bättre möjligheter att ge stöd till medarbetare, bland annat när det gäller användandet av skyddsutrustning. Jonny Jones (C) konstaterar att satsningarna på äldreomsorgen inte inneburit höga kostnader för kommunens äldreomsorg.

– Från politiskt håll handlar det om att avsätta resurser för att minska antalet medarbetare per chef. Men satsningen har inte lett till att äldreomsorgen är dyrare än i jämförbara kommuner. Nu vill vi genomföra fler insatser för att förbättra medarbetarnas situation.  

Att cheferna får förutsättningar att ta hand om sin personal på ett bra sätt menar Jonny Jones lönar sig på flera sätt. Förutom en bättre arbetsmiljö och hög kvalitet i verksamheten är det också ett sätt att locka nya medarbetare.  

– För oss handlar det i första hand om att skapa förutsättningar för att driva en bra verksamhet, men också att säkerställa en god arbetsmiljö. Att ständigt arbeta för att förbättra medarbetarnas arbetssituation är dessutom ett viktigt sätt att göra kommunen attraktiv som arbetsgivare.

En nära dialog med tjänstemännen om åtgärder lyfter Jonny Jones fram som avgörande för att åstadkomma förändringar. Genomarbetade beslutsunderlag är en förutsättning för att politikerna ska kunna fatta välavvägda beslut om mer resurser. Det är ett av de råd han ger till andra kommunpolitiker.

– Att minska antalet medarbetare per chef kräver resurser, men det är inte säkert att det blir dyrare i slutändan. Avgörande för att kunna fatta kloka beslut och hitta bra lösningar är en nära dialog med tjänstemännen och bra beslutsunderlag.

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar