Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Två medarbetare samtalar.

Fler chefer i äldreomsorgen en investering för framtiden

2021-09-24

Att minska antalet medarbetare per chef har inte gjort äldreomsorgen i Rättvik dyrare än i liknande kommuner. Kommunstyrelsens ordförande Jonny Jones (C) vill nu gå vidare med fler insatser för att förbättra medarbetarnas situation.

Rättviks kommun har genomfört en satsning på att öka antalet chefer inom äldreomsorgen. Det har lett till lägre sjuktal, men också gjort det lättare att hantera pandemin. Fler chefer gav bättre möjligheter att ge stöd till medarbetare, bland annat när det gäller användandet av skyddsutrustning. Jonny Jones (C) konstaterar att satsningarna på äldreomsorgen inte inneburit höga kostnader för kommunens äldreomsorg.

– Från politiskt håll handlar det om att avsätta resurser för att minska antalet medarbetare per chef. Men satsningen har inte lett till att äldreomsorgen är dyrare än i jämförbara kommuner. Nu vill vi genomföra fler insatser för att förbättra medarbetarnas situation.  

Att cheferna får förutsättningar att ta hand om sin personal på ett bra sätt menar Jonny Jones lönar sig på flera sätt. Förutom en bättre arbetsmiljö och hög kvalitet i verksamheten är det också ett sätt att locka nya medarbetare.  

– För oss handlar det i första hand om att skapa förutsättningar för att driva en bra verksamhet, men också att säkerställa en god arbetsmiljö. Att ständigt arbeta för att förbättra medarbetarnas arbetssituation är dessutom ett viktigt sätt att göra kommunen attraktiv som arbetsgivare.

En nära dialog med tjänstemännen om åtgärder lyfter Jonny Jones fram som avgörande för att åstadkomma förändringar. Genomarbetade beslutsunderlag är en förutsättning för att politikerna ska kunna fatta välavvägda beslut om mer resurser. Det är ett av de råd han ger till andra kommunpolitiker.

– Att minska antalet medarbetare per chef kräver resurser, men det är inte säkert att det blir dyrare i slutändan. Avgörande för att kunna fatta kloka beslut och hitta bra lösningar är en nära dialog med tjänstemännen och bra beslutsunderlag.

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss