Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Tips för lyckade hybridmöten

2021-10-20

Jobbar du på en arbetsplats där vissa är på arbetsplatsen och andra jobbar på distans? Då kanske du har hört talas om hybridmöten – möten mellan personer som är på plats fysiskt och personer som deltar på distans. En lösning som funkar riktigt bra med hjälp av samordning och planering. Vi ger dig de bästa tipsen för lyckade hybridmöten!

 • Sätt samma regler för alla deltagare
  Det kan exempelvis vara en större svårighet att komma till tals digitalt än när man sitter tillsammans i ett fysiskt mötesrum. Se därför till att exempelvis regeln om handuppräckning i det digitala rummet även gäller för deltagarna i det fysiska rummet. Om ni är väldigt många i mötet så är ett annat tips att ordna med en talarlista som alla deltagare skriver upp sig på.
 • Se till att mötesdeltagarna kan se varandra
  Oavsett om man deltar på distans eller är på plats fysiskt så ska man kunna se alla mötesdeltagare. Tipset är att placera samtliga fysiska deltagare i ett U framför en extern skärm med tillhörande kamera. Alla de digitala deltagarna syns på skärmen och kan även se vilka som deltar på plats.
 • Se till att alla känner sig inkluderade
  Något som kan upplevas som trevligt och tonsättande inför ett fysiskt möte är det sociala pratet innan mötet ska sätta i gång, något som de som deltar på distans lätt missar. Se därför gärna till att möjligheten finns för distansdeltagarna att koppla upp sig tidigare för att delta i dialogen innan mötet.
 • Planera mötet i god tid innan
  Ofta krävs det inför ett digitalt möte en del planering i termer av verktyg, agenda etc. Ett hybridmöte kräver dock ännu mer planering för att alla ska kunna delta på samma villkor. Alla de program som vi idag använder oss av för att maila, interagera etc. har olika funktioner som ibland mer stjälper än hjälper deltagarna på olika håll. Kanske är det en mailnotis eller ett chattmeddelande som distraherar distansdeltagarna? Därför är ett tips att planera och strukturera mötet så att alla deltagare känner engagemang och blir involverade. Mötet får gärna vara aktivt, kort och ha en backup-plan om något tekniskt skulle krångla.
 • Var en tydlig mötesledare
  Det har vi nog alla märkt under de otaliga digitala möten vi haft under de gångna månaderna att det lätt kan bli rörigt under digitala möten. Hybridmöten är inget undantag! Som mötesledare behöver du etablera din roll i mötets början, vara tydlig med vilka regler som gäller, dela ut talarutrymmet och kanske påminna under mötets gång vem som har det om det är någon som avbryter. Var också noga med att stoppa en talare om den tar alldeles för mycket talartid.

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar