Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Maxa utvecklingssamtalet!

2021-10-12

Hösten är här – dags för utvecklingssamtal! Det är ett gyllene tillfälle att prata med din chef om saker som kanske inte hinns med i vardagen. Så här kan du använda samtalet till att växa i din yrkesroll och få den kompetensutveckling du behöver.

Minst en gång per år bör alla medarbetare få möjlighet till ett utvecklingssamtal med sin närmaste chef. Poängen med samtalet är att säkerställa att du och arbetsplatsen utvecklas i rätt riktning.

– Det innebär att du som medarbetare får en möjlighet att berätta vad du tänker om framtiden, hur du ser på dina arbetsuppgifter och på vilket sätt du vill utvecklas, säger Martin Lundvall, rådgivare på Vision Direkt.

Inför samtalet kan det vara bra att förbereda sig genom att fundera över din egen och organisationens utveckling. Här är en checklista på saker du kan tänka igenom inför mötet med chefen.

Din arbetsroll

 • Vad har fungerat bra sedan förra samtalet? Tänk ut några konkreta situationer, händelser eller höjdpunkter.
 • På vilket sätt har du utvecklats under året som gått? Ge några exempel på saker du lärt dig.
 • Inom vilka områden skulle du vilja bli bättre? Tänk både kortsiktigt och långsiktigt.

Din kompetensutveckling - gör en plan

 • Vilka arbetsuppgifter skulle du vilka pröva på?
 • Hur kan dina arbetsuppgifter se ut om tre år och vilken utveckling behöver du för att nå dit - gör en plan.
 • Vilka utbildningar eller kurser skulle du behöva?

Din arbetssituation och arbetsmiljö

 • Trivs du med dina arbetsuppgifter? Berätta vad du tycker är kul med ditt jobb och om det är något du skulle vilja göra mer eller mindre av.
 • Hur fungerar rutiner och kommunikationen på arbetsplatsen? Finns det något som kan göras bättre?
 • Hur är din fysiska arbetsmiljö? Har du de förutsättningar du behöver för att kunna göra ett bra arbete? Om inte – ge förslag på hur situationen kan förbättras.
 • Hur är arbetsklimatet och samarbetet mellan kollegorna?
 • Har du en rimlig arbetsbelastning? Var ärlig och berätta för chefen om du upplever att du känner dig stressad.

Dina och arbetsgivarens mål

 • Stämmer dina personliga mål överens med arbetsgivarens? Berätta om dina förväntningar på organisationens framtida riktning.
 • Fundera över hur du vill utvecklas framöver och vad du behöver för att nå dit. Kanske har du behov av att gå en kurs, få en mentor eller testa en annan roll internt?
 • Hur väl fungerar samarbetet med din chef? Ta tillfället och ge chefen konstruktiv feedback.

Sammanfatta mötet och sätt upp en plan

I slutet av utvecklingssamtalet kan det vara bra att skriva ner vad ni pratat om för att säkerställa att ni är överens och inte glömma bort viktiga områden. Sätt också upp en utvecklingsplan tillsammans med din chef om hur du ska uppnå den utveckling ni båda efterfrågar och komma tillrätta med eventuella problem. Utvecklingsplanen kan ni sedan titta på igen när det är dags för lönesamtal. Specifika delar som rör din kompetensutveckling ska också finnas med i planen, eller tas fram separat.

– Kom ihåg att utvecklingssamtalet är ett bra tillfälle att tillsammans med din chef skapa bästa möjliga förutsättningar för att du ska må bra och få chansen att göra ditt jobb till en dröm. Om du vill öva dig inför samtalet kan du ringa och bolla dina frågor med oss på Vision Direkt. På så vis kan du känna dig lite mer förberedd när det väl är dags, säger Martin.

Nyheter

Till arkivet

Fakta

Utvecklingssamtal

Du ska kallas till ett utvecklingssamtal/medarbetarsamtal med din chef varje år. Syftet är att prata om din och arbetsplatsens utveckling.

Utvecklingssamtal

Plan för kompetensutveckling

Under utvecklingssamtalet är det bra om ni enas om vad du behöver utveckla i en plan. Den kan innefatta nya arbetsuppgifter du ska testa och eller kurser du ska läsa under året.

Kompetensutveckling

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss