Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Visions 10-årsfirande en succé

2021-10-04

I år fyller Vision 10 år – ett decennium av facklig handlingskraft och tillväxt! Detta firades med bland annat med en digital stand-up show med Karin Adelsköld.

För 10 år sedan valde SKTF att byta namn till Vision - ett namnval som grundade sig i ett långvarigt utvecklings- och förändringsarbete inom förbundet. Namnbytet skedde under en tid när medlemmar i hög grad lämnade förbundet och när det generella förtroendet för fackförbund var lågt. Men Vision ville göra verklig skillnad och ändra på det. Och det har resulterat i att under de gångna tio åren har Vision vuxit i facklig styrka varje år och är nu över 200 000 medlemmar!

Ett av krafttagen Vision gjorde var att kontinuerligt uppmuntra medlemmar och förtroendevalda till att alltid ställa frågan om medlemskap - till sina kollegor, vänner och familj. Och som det lönat sig. Att vara över 200 000 medlemmar betyder att Vision får mer och mer inflytande och kan skapa bättre villkor för medlemmarna.  

Tack vare detta och många fler fackliga framgångar ville vi såklart fira ordentligt! Under den härliga septembermånaden i år så kunde medlemmar ta del av firarfika, tävlingar i sociala medier och beställningsbara firar-kit. Och allt kulminerade den 24 september med den livesända stand-up showen ”Hörs jag?” med Karin Adelsköld. Showen blev oerhört uppskattad bland tittarna då den träffade helt rätt i tiden med teman som kretsade kring pandemin, distansarbete och framtidens arbetsliv. 

Över 4000 medlemmar såg showen på lunchen den 24 september samtidigt och det är en av de största samlingarna av medlemmar på väldigt länge. Och med över 8000 personer som i skrivande stund sett Visions 10-årsshow online och massvis med personer som deltagit i firandet via bland annat egenpublicerade fika-bilder på sociala medier har vi haft ett fantastiskt engagemang.   

– Ja, det är helt otroligt. Och historiskt, säger kanslichef Karin Ottosson. Vi ser ett så häftigt engagemang bland förtroendevalda och medlemmar som samlas och firar tillsammans. Att cirka 4000 såg showen samtidigt och hittills över 8000 om vi lägger till de som sett den vid senare tillfälle. Det är över förväntan! Det digitala ger oss nya möjligheter att samla många vilket också är väldigt kul. Det tar vi med oss. 

Även förbundsordförande Veronica Magnusson uttrycker sin glädje över det höga digitala deltagarantalet. 

– Tillgängligheten och snabbheten i det digitala gör att vi kan samla många fler. Att vi kommer närmare varandra i vardagen och kan bygga både mer gemenskap och påverkan. Även om det varit tråkigt att inte kunnat träffas fysiskt så har vi ju nått fler än någonsin de senaste 18 månaderna! Det ska vi bygga vidare på. 

Ta del av 10-årsshowen i efterhand (youtube.com)

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar