Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Visions 10-årsfirande en succé

2021-10-04

I år fyller Vision 10 år – ett decennium av facklig handlingskraft och tillväxt! Detta firades med bland annat med en digital stand-up show med Karin Adelsköld.

För 10 år sedan valde SKTF att byta namn till Vision - ett namnval som grundade sig i ett långvarigt utvecklings- och förändringsarbete inom förbundet. Namnbytet skedde under en tid när medlemmar i hög grad lämnade förbundet och när det generella förtroendet för fackförbund var lågt. Men Vision ville göra verklig skillnad och ändra på det. Och det har resulterat i att under de gångna tio åren har Vision vuxit i facklig styrka varje år och är nu över 200 000 medlemmar!

Ett av krafttagen Vision gjorde var att kontinuerligt uppmuntra medlemmar och förtroendevalda till att alltid ställa frågan om medlemskap - till sina kollegor, vänner och familj. Och som det lönat sig. Att vara över 200 000 medlemmar betyder att Vision får mer och mer inflytande och kan skapa bättre villkor för medlemmarna.  

Tack vare detta och många fler fackliga framgångar ville vi såklart fira ordentligt! Under den härliga septembermånaden i år så kunde medlemmar ta del av firarfika, tävlingar i sociala medier och beställningsbara firar-kit. Och allt kulminerade den 24 september med den livesända stand-up showen ”Hörs jag?” med Karin Adelsköld. Showen blev oerhört uppskattad bland tittarna då den träffade helt rätt i tiden med teman som kretsade kring pandemin, distansarbete och framtidens arbetsliv. 

Över 4000 medlemmar såg showen på lunchen den 24 september samtidigt och det är en av de största samlingarna av medlemmar på väldigt länge. Och med över 8000 personer som i skrivande stund sett Visions 10-årsshow online och massvis med personer som deltagit i firandet via bland annat egenpublicerade fika-bilder på sociala medier har vi haft ett fantastiskt engagemang.   

– Ja, det är helt otroligt. Och historiskt, säger kanslichef Karin Ottosson. Vi ser ett så häftigt engagemang bland förtroendevalda och medlemmar som samlas och firar tillsammans. Att cirka 4000 såg showen samtidigt och hittills över 8000 om vi lägger till de som sett den vid senare tillfälle. Det är över förväntan! Det digitala ger oss nya möjligheter att samla många vilket också är väldigt kul. Det tar vi med oss. 

Även förbundsordförande Veronica Magnusson uttrycker sin glädje över det höga digitala deltagarantalet. 

– Tillgängligheten och snabbheten i det digitala gör att vi kan samla många fler. Att vi kommer närmare varandra i vardagen och kan bygga både mer gemenskap och påverkan. Även om det varit tråkigt att inte kunnat träffas fysiskt så har vi ju nått fler än någonsin de senaste 18 månaderna! Det ska vi bygga vidare på. 

Ta del av 10-årsshowen i efterhand (youtube.com)

Nyheter

Till arkivet