Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Så får du mer energi i vinter

2021-11-10

Nu när vintermörkret och kylan närmar sig med stormsteg så kan det vara svårt att hitta energi som räcker en hel arbetsdag. Vi har samlat de bästa tipsen på hur du får mer energi i vinter!

 • Starta dagen med något positivt
  Från det att du vaknar tills det är dags att sätta i gång med arbetsdagen, antingen hemma eller på kontoret, så gör något du verkligen tycker om. Vad det än må vara så börjar du dagen på det bästa tänkbara sättet.
 • Promenera mera
  Kan låta som en trasig skiva i all sin enkelhet men detta fungerar faktiskt. Snöra på dig dina bekvämaste skor och ge dig ut på en 30 minuters promenad. Den nya luften i lungorna och de visuella intrycken kommer ge dig ny energi! Och du, lämna gärna mobilen hemma om du har möjlighet.
 • Ta mikropauser under dagen
  Om du har möjlighet så ta korta pauser ofta under dagen. Sådana små återhämtningstillfällen gör underverk för din hjärna som får en chans att smälta all information och ögonen som får vila från skärmen.
 • Träna
  Av träning mår man bra, det är sen gammalt. Endorfinerna som koppen släpper ut efter ett träningspass är en oslagbar energikälla. För detta behövs inget gymkort! Det finns otaliga träningsformer som går att utöva i hemmet med det du än har tillhands.
 • Gör en sak i taget
  Ibland så skenar tid och arbetsuppgifter i väg och lösningen är oftast då att syssla med flera saker samtidigt. Det behöver du inte alla gånger! Be gärna om mer tid för att kunna lägga större fokus på enskilda arbetsuppgifter. Ditt arbetsflow kommer bli bättre och din stressnivå kommer sjunka avsevärt.
 • Samtala med dina kollegor om annat än jobb
  Vi fastnar lätt i att bara prata med våra kollegor om arbetsrelaterade ting vilket är helt naturligt. Men bjud in till en fika, fysisk eller digital, med syfte att prata om lite andra ämnen. Familj, fritidsintressen, aktuella händelser med mera. Det kan verkligen ge extra energi-boost under dagen att upptäcka fler vänner i sina kollegor.
 • Hylla dig själv
  Ibland kan någonting så simpelt som att visa dig själv uppskattning göra underverk för själen. Klappa dig själv på axeln och beröm dig själv för allt du åstadkommit. Kanske ska du skämma bort dig själv lite extra efter jobbet? Det förtjänar du!

Nyheter

Till arkivet

Fakta

Symptom på utmattning

Känner du igen dig i följande symptom?

 • Du har ingen energi och upplever en stor trötthet som inte går att vila bort.
 • Du har svårt att somna på kvällen eller vaknar många gånger under natten.
 • Du är lättirriterad, orolig och nedstämd.
 • Du glömmer saker och har svårt att koncentrera dig.
 • Du har fysiska besvär som hjärtklappning, yrsel och värk.
 • Du är väldigt känslig för ljud.

Upplever du flera av dessa symptom så kan du vara utmattad. Företagshälsovården kan hjälpa till så prata med din arbetsgivare om vilka möjligheter som finns. Om du studerar kan du kontakta elevhälsan eller studenthälsan.

Källa: 1177.se

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss