Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Så får du mer energi i vinter

2021-11-10

Nu när vintermörkret och kylan närmar sig med stormsteg så kan det vara svårt att hitta energi som räcker en hel arbetsdag. Vi har samlat de bästa tipsen på hur du får mer energi i vinter!

 • Starta dagen med något positivt
  Från det att du vaknar tills det är dags att sätta i gång med arbetsdagen, antingen hemma eller på kontoret, så gör något du verkligen tycker om. Vad det än må vara så börjar du dagen på det bästa tänkbara sättet.
 • Promenera mera
  Kan låta som en trasig skiva i all sin enkelhet men detta fungerar faktiskt. Snöra på dig dina bekvämaste skor och ge dig ut på en 30 minuters promenad. Den nya luften i lungorna och de visuella intrycken kommer ge dig ny energi! Och du, lämna gärna mobilen hemma om du har möjlighet.
 • Ta mikropauser under dagen
  Om du har möjlighet så ta korta pauser ofta under dagen. Sådana små återhämtningstillfällen gör underverk för din hjärna som får en chans att smälta all information och ögonen som får vila från skärmen.
 • Träna
  Av träning mår man bra, det är sen gammalt. Endorfinerna som koppen släpper ut efter ett träningspass är en oslagbar energikälla. För detta behövs inget gymkort! Det finns otaliga träningsformer som går att utöva i hemmet med det du än har tillhands.
 • Gör en sak i taget
  Ibland så skenar tid och arbetsuppgifter i väg och lösningen är oftast då att syssla med flera saker samtidigt. Det behöver du inte alla gånger! Be gärna om mer tid för att kunna lägga större fokus på enskilda arbetsuppgifter. Ditt arbetsflow kommer bli bättre och din stressnivå kommer sjunka avsevärt.
 • Samtala med dina kollegor om annat än jobb
  Vi fastnar lätt i att bara prata med våra kollegor om arbetsrelaterade ting vilket är helt naturligt. Men bjud in till en fika, fysisk eller digital, med syfte att prata om lite andra ämnen. Familj, fritidsintressen, aktuella händelser med mera. Det kan verkligen ge extra energi-boost under dagen att upptäcka fler vänner i sina kollegor.
 • Hylla dig själv
  Ibland kan någonting så simpelt som att visa dig själv uppskattning göra underverk för själen. Klappa dig själv på axeln och beröm dig själv för allt du åstadkommit. Kanske ska du skämma bort dig själv lite extra efter jobbet? Det förtjänar du!

Nyheter

Till arkivet

Fakta

Symptom på utmattning

Känner du igen dig i följande symptom?

 • Du har ingen energi och upplever en stor trötthet som inte går att vila bort.
 • Du har svårt att somna på kvällen eller vaknar många gånger under natten.
 • Du är lättirriterad, orolig och nedstämd.
 • Du glömmer saker och har svårt att koncentrera dig.
 • Du har fysiska besvär som hjärtklappning, yrsel och värk.
 • Du är väldigt känslig för ljud.

Upplever du flera av dessa symptom så kan du vara utmattad. Företagshälsovården kan hjälpa till så prata med din arbetsgivare om vilka möjligheter som finns. Om du studerar kan du kontakta elevhälsan eller studenthälsan.

Källa: 1177.se

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar